MENIU

Procesul de corupţie al lui Radu Mazăre a fost amânat pentru luna aprilie

Foto: alegerilocale2008.ro

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 22 aprilie procesul în care primarul oraşului Constanţa, Radu Mazăre, este acuzat de fapte de corupţie, deoarece două dintre persoanele învinuite în acest dosar nu s-au prezentat din motive medicale.

Procesul a mai fost amânat până acum, pe motiv că Primăria Municipiului Constanţa nu a fost citată şi pentru că mai multe părţi din proces au cerut încă un termen pentru angajarea unui avocat.

Curtea de Apel Bucureşti a fixat pentru 25 noiembrie primul termen de judecată în dosarul în care Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea, preşedinte executiv al Dinamo, au fost trimişi în judecată alături de alte 34 de persoane în legătură cu restituirea şi atribuirea unor terenuri.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti, deoarece printre cei 37 de inculpaţi se află şi câţiva notari publici din Bucureşti.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro - dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa-, se arată într-un comunicat DNA.

Mai multe articole despre:
corupţie proces amânare Radu Mazăre