MENIU

Probleme în declaraţia de avere a noului ministru al Tineretului şi Sportului

Foto: Realitatea.net
Foto: Senat.ro
Foto: Senat.ro

Sorina Plăcintă nu şi-a declarat o firmă, unde i-a angajat pe fiul unui inspector ANAF, pe fiica adjunctului Gărzii Financiare, pe fiul şefului administraţiei financiare şi pe fiul unui şef de la Finanţe publice Vrancea, potrivit HotNews.

Sorina Plăcintă figurează la Registrul Comerţului, conform datelor actualizate pe 2 iunie 2009, ca acţionar la patru firme, între care se numără şi Milcofil SA. Deşi deţine peste 98% din acţiuni, această societate nu apare nici în declaraţia de interese din decembrie 2008, nici cea din iunie 2009.

Potrivit HotNews, angajaţi la acestă firmă în calitate de cenzori sunt patru copii ai şefilor din Ministerul de Finanţe, Garda Financiară şi Finanţele Publice Locale.

Corbel Cremeniuc este fiul Feliciei Cremeniuc, inspector principal la ANAF, Marius Grigorică este fiul fostului director general de la Direcţia Finaţelor Publice Vrancea, Roxana Elena Bojoaica este fiica adoptivă a adjunctului Gărzii Financiare Vrancea, iar Cristian Pavel este fiul şefului Administraţiei Financiare Focşani.

Pe site-ul său personal, Sorina Plăcintă recunoaşte că a înfiinţat împreună cu soţul său, în 1994, firma Sorste, care este acţionară în Milcofil Focşani. În prezent, această investiţie se ridică la 25 de milioane de dolari şi are clienţi ca  ca D&G, COS, Massimo Dutii, Akris, Uomo Piu, Crombie etc. Conform declaraţiei de avere, ea a încasat dividende de aproape 1,5 milioane de lei anul trecut.

Mai multe detalii pe HotNews