MENIU

PRM a reclamat, la DNA, conducerile PDL şi PSD pentru fraudarea alegerilor europarlamentare

FOTO: NewsIN

PRM a depus, la DNA, o plângere penală împotriva conducerilor centrale, dar şi din teritoriu, ale PDL şi PSD, dar şi împotriva membrilor din mai multe birouri electorale, toţi aceştia fiind acuzaţi de fapte "care au condus la frauda electorală la nivel naţional".

Concret, reprezentanţii PDL şi PSD, în frunte cu Emil Boc şi Mircea Geoană, sunt acuzaţi de PRM că şi-ar fi folosit influenţa ori autoritatea în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de foloase necuvenite, "în cauza de faţă dreptul la mandatele de europarlamentar al celor înscrişi pe liste fiind un astfel de vot".

Plângerea penală a Partidului România Mare şi obţinută de NewsIn îi vizează şi pe membrii birourile electorale judeţene, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi birourile electorale ale secţiilor de votare "unde au fost depistate şi sesizate fraude electorale conform sesizărilor depuse la BEC".

Potrivit plângerii PRM, frauda electorală "s-a manifestat" sub formă de:  "turism electoral", oferirea de promisiuni şi foloase pentru influenţarea votului, mituirea membrilor secţiilor de votare pentru introducerea de voturi suplimentare în urne sau sustragerea buletinelor de vot.

"Avem în vedere pentru depunerea plângerii urmatoarele motive: în ziua de 07.06.2009, ziua alegerilor europarlamentare la mai multe secţii de votare din Mun. Bucureşti şi provincie mai mulţi cetăţeni au fost transportaţi cu autocare, microbuze purtând însemnele PDL la diverse secţii de votare pentru a-şi manifesta de mai multe ori opţiunea electorală în folosul PDL. Au fost organizate de către reprezentanţi PDL şi PSD tombole şi s-a oferit băutură şi mâncare gratis în schimbul dovezii că au votat partidul respectiv, sens în care la Secţiile de votare nr. 544 şi 545 din Bucureşti au fost surprinşi cetăţeni care-şi fotografiau buletinul de vot. La Secţia de vot nr. 18 din Bucureşti reprezentantul PDL a fost surprins cu 18 buletine de vot în mapa personală. La Secţia de vot nr. 421 din Preuteşti, jud. Suceava au fost descoperite 228 de buletine de vot în urnă, ce nu puteau fi justificate", se arată în plângerea făcută de Partidul România Mare.

Mai multe articole despre:
DNA alegeri PRM PSD europarlamentare fraudare PD-L