MENIU

Priorităţile PD-L: salarizarea unică, interzicerea cumulului pensie-salariu şi revizuirea Constituţiei

foto: pdl-ro
Premierul vrea o lege care să elimine pensiile speciale ale aleşilor

Interzicerea cumulului salariu-pensie, salarizarea unică, eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Sunt doar câteva dintre proiectele legislative pe care vrea să le promoveze PD-L în sesiunea din februarie.

Emil Boc a explicat că ordonanţa care interzicea cumulul salariului cu pensia a fost prost înţeleasă.

"Din nefericire intenţia a fost preluată că am avea de-a face cu categorii sociale dezavantajate...nici poveste, intenţia nu e de a lovi în aceste categorii  sociale", a spus Emil Boc.

Boc a cerut sprijinul parlamentarilor PD-L pentru a dezbate cu prioritate legea privind cumulul salariu-pensie, dar şi un proiect legislativ care să elimine pensiile speciale ale aleşilor.

Premierul le-a mai solicitat aleşilor PD-L să promoveze şi o lege a salarizării unice. Emil Boc a vorbit şi despre iniţiativa PD-L privind revizuirea Constituţiei şi trecerea la un Parlament unicameral. Nu în ultimul rând, i-a sfătuit pe deputaţi şi senatori să discute cu prioritate bugetul pe 2009 pentru a nu apărea blocaje în economie. Boc spune că proiectul prevede o creştere economică de 2,5% şi un deficit de două procente. 

Mai multe articole despre:
Constituţie salariu Emil Boc pensie priorităţi PD-L