MENIU

Prinţul Harry s-a filmat în timp ce folosea apelative rasiste, iar premierul britanic îi ia apărarea

Foto: storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/381/5910/2788263/1/printul-harry1.jpg
Un tabloid britanic a publicat imagini cu prinţul Harry, în timp ce făcea comentarii rasiste

Prinţul Harry a fost luat din nou în colimator de presă după ce un tabloid britanic a publicat imagini cu el în timp ce făcea comentarii rasiste. Prinţul, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a fost nevoit să-şi ceară scuze public pentru comportamentul său. Premierul britanic Gordon Brown a declarat astăzi că opinia publică trebuie să-i acorde prinţului Harry "prezumţia de nevinovăţie".

Paki alături de alte referiri cu sens peiorativ utilizate de prinţul Harry şi surprinse de camera de lua vederi, sunt considerate insulte la adresa pakistanezilor sau a arabilor în general.

Se crede că filmarea datează din 2006 de pe un aeroport, unde Harry aştepta alături de colegii săi de la Academia Militară să se îmbarce pe o aeronavă către Cipru. Potrivit tabloidului britanic prinţul a luat în derâdere şi sarcinile pe care trebuia să le îndeplinească în timpul misiunii de antrenament.

Fiul cel mic al prinţului Charles este un adevărat expert în a-şi pune familia în poziţii incomode. În urmă cu patru ani a fost fotografiat la un bal mascat îmbrăcat în nazist, având pe cămaşă inscripţionată svastica.

Premierul britanic Gordon Brown a declarat astăzi că opinia publică trebuie să-i acorde prinţului Harry "prezumţia de nevinovăţie", după ce acesta s-a adresat unor colegi din armată folosind termenii "paki" şi "cel cu turbanul", relatează AFP.

"A fost o greşeală. După ce a prezentat scuze, cred că britanicii au suficientă bunătate pentru a oferi prezumţia de nevinovăţie unui model pentru tineri, celui care a făcut atât de multe pentru ţara noastră, luptând curajos în situaţii dificile", a declarat Brown, pentru postul de televiziune GMTV.

Familia regală a prezentat scuze, subliniind că prinţul a folosit termenul "paki" fără a se gândi, ca o poreclă pentru un membru foarte apreciat al unităţii sale", şi a dat asigurări că "în niciun mod" el nu a vrut "să-şi insulte prietenul". "Prinţul Harry înţelege perfect că acest termen poate fi jignitor şi îi pare rău dacă a insultat pe cineva", potrivit comunicatului.