MENIU

Principele Radu: Vreau să regândesc Instituţia Prezidenţială, care trebuie să devină echidistantă şi depolitizată

Foto: casaregala.ro
Principele Radu: E important ca Instituţia Prezindenţială să nu fie amestecată în politică
Principele Radu: Regele Mihai nu a vorbit public până acum pentru că nu a vrut să mă eclipseze

"Vreau să regândesc Instituţia Prezidenţială. Nu vreau să modific sistemul, vreau doar să schimb percepţia asupra vârfului sistemului, vreau să modific Instituţia Prezidenţială, care trebuie să devină echidistantă şi depolitizată", a afirmat principele Radu în cadrul unei ediţii speciale la Realitatea TV.

"Nu cred că actualul preşedinte Băsescu face ceva greşit, numai că face altceva şi anume face politică. Constituţia României spune clar că preşedintele României este reprezentantul tuturor românilor şi garantul libertăţilor. Numai aceste elemente îţi dă suficient de lucru timp de 5 ani fără a mai avea timp să te implici şi în politică", a spus principele Radu al României.

Principele Radu a continuat şi a povestit cum jurnaliştii de la ziarul "New York Times" au luat un interviu regelui Mihai.

"Recent, jurnaliştii de la ziarul New York Times au luat un interviu regelui bătrân şi înţelept, au luat un interviu de la o persoană care nu deţine pârghii politice", a precizat Principele Radu.

Principele Radu a făcut precizări legate şi de echipa sa de campanie.

"Oamenii care îmi sunt alături, îmi sunt alături din devotament, nu din cauza unor criterii materiale. Oamenii care îmi sunt alături, îmi sunt alături pentru că şi ei cred în principiile în care cred şi eu şi au speranţe", a afirmat principele Radu.

Alteţa sa principele Radu a declarat că nu se simte descurajat de umorul preşedintelui Traian Băsescu

"România profundă nu a fost interesată de glume, de divertisment. 61% din români nu au participat la vot, pentru că oamenilor le place divertismentul, dar asta nu înseamnă că îl şi cumpără", a spus principele Radu.

"Eu am avut salariul de 4300 de lei pe luna, iar suma care s-a vehiculat este o suma generală pe 7 ani care include şi cheltuieli administrative. Mai mult, excursiile exotice care mi s-au imputat, cum ar fi excursia la Polul Nord, au avut loc într-un context diplomatic, iar excuria a fost plătită de Patriarhia Ecumenică. E trist că în România nu mai are preţ cuvântul de onoare", a explicat principele Radu.

Principele Radu: Am certificat de la CNSAS din 2006 în care se arată că nu am colaborat cu Securitatea

"Eu am un certificat din partea CNSAS din 2006 unde se arată că nu am colaborat pe Securitatea. Eu nu am vrut să îl arăt pentru că am considerat că nu este nevoie, dar dacă vreţi îl puteţi citi pe site-ul opriţiminciunile.ro", a afirmat principele Radu.

Regele Mihai va oferi un mesaj public în data de 23 aprilie, mesaj legat de candidatura mea

"Regele Mihai nu a vorbit până acum public de candidatura mea pentru că a fost Săptămâna Mare şi pentru că nu a vrut să mă eclipseze. Va face acest lucru miercuri, 23 aprilie, tocmai de ziua Sfântului Gheorghe", a dezvăluit Alteţa sa, principele Radu.

Principele Radu despre actualul brand de ţară: Nu mi se pare o alegere inspirată

"Nu mi se pare inspirată alegerea actualului brand de ţară, pentru că asta arată vulnerabilitate, arată o ţară instabilă în care lucrurile s-ar putea schimba la fiecare secundă. Pentru a avea un brand reuşit trebuie să avem o instituţie care să-l managerieze şi o infrastructură bine pusă la punct, iar România stă prost la ambele", a declarat principele Radu.

Mai multe articole despre:
România preşedinţie principe Radu Duda