MENIU

Principele Radu: Nu există niciun candidat la preşedinţie cu numele de Hohenzollern

Foto: NewsIn
Principele radu răspunde acuzelor aduse de Karl Friederich

Principele Radu, candidat la preşedinţia României, a răspuns în cadrul emisiunii Ora de Foc de la Realitatea TV, acuzelor lansate de moştenitorul Casei de Hohenzollern, Karl Friederich. Acesta a declarat că Principele Radu foloseşte numele regal pentru a obţine beneficii politice.

"Nu sunt un candidat cu numele Hohenzollern. Pe mine mă cheamă Radu al României Duda, o identitate pe care am cerut-o în mod legal administrativ autorităţilor române în momentul în care am fost numit de Regele Mihai Principe al României. Nu există niciun candidat la preşedinţia României cu numele de Hohenzollern. Este o eroare", a susţinut Principele Radu.

Despre contracandidaţii săi la alegerile prezidenţiale din toamnă, Principele spune că nu se teme.

"Cred că în ceea ce mă priveşte pe mine, îi privesc pe toţi la fel pentru că ce mă deosebeşte fundamental de ei este că ei sunt oameni politici", a spus Principele Radu.

Despre relaţiile sale cu Traian Băsescu, Radu Duda spune că nu s-au mai întâlnit de doi-trei ani. Atacurile lui Băsescu le-a catalogat ca "declaraţii regretabile".

"Familia regală fost întotdeauna o instituţie care nu a amestecat borcanele. Niciunul dintre noi nu a făcut vreun gest public care să pună într-o situaţie umilitoarepe niciunul dintre demnitarii români", a mai susţinut Principele Radu.