MENIU

Principele Radu al României nu exclude candidatura la alegerile prezidenţiale

Foto: basarabeni-constanta.ro
Directorul campaniei electorale a lui Barack Obama l-ar sprijini pe Principele Radu

Principele Radu al României nu exclude posibilitatea de a candida în acest an pentru alegerile prezidenţiale.

Declaraţia a fost făcută sâmbătă seară la Palatul Elisabeta acolo unde alteţele regale Principesa Margareta şi Principele Radu s-au întâlnit cu Betsy Myers, director executiv al campaniei electorale şi unul dintre cei mai importanti lideri ai echipei electorale a lui Barack Obama.

Myers a spus de asemenea că singurul candidat pe care l-ar sprijini pentru alegerile prezidenţiale din România ar fi chiar Principele Radu.

"Eu nu sunt un candidat, cel puţin nu în acest moment şi în momentul în care voi avea un răspuns la această întrebare o voi face cu siguranţă", a declarat Principele Radu. 

Sâmbătă, Myers a fost invitată la Palatul Elisabeta, pentru a participa la o dezbatere publică şi la o întâlnire cu presa. Printre subiectele care au fost dezbătute în cadrul întâlnirii s-au numărat: leadership şi profesionalism în politică, dezvoltarea instituţională, precum şi dezvoltarea relaţiilor SUA-România.

Fostul director executiv al campaniei preşedintelui Obama susţine implicarea tinerilor în procesul electoral. Myers a spus că, în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din SUA, i-a sfătuit pe tineri să fie interesaţi de procesul electoral, pentru a face posibilă schimbarea. "Preşedintele Obama consideră că fiecare poate fi un lider şi, într-o democraţie, fiecare trebuie să aibă ceva de spus", a adăugat Myers.

Forţa tinerei generaţii este importantă pentru democraţia românească, consideră şi Principele Radu. "În 2009, este pentru prima dată în istoria post-decembristă când va veni la vot o nouă generaţie de români, necontaminată de ideologia comunistă. Această generaţie merită un nou tip de leadership", a spus acesta.

Betsy Myers a fost unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai Preşedintelui Barack Obama din timpul celor doi ani de campanie electorală. Ea a fost director executiv al Campaniei electorale si unul dintre cei mai importanti lideri ai echipei lui Barack Obama, care i-a inclus pe David Axelrod, David Plouffe sau Steve Hildebrand.