MENIU

Primul termen în dosarul privatizărilor strategice s-a amânat

Zsolt Nagy: Sper să mi se facă dreptate
foto: RTV

Magistraţii au fost nevoiţi să dea un alt termen cauzei deoarece fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş nu a avut apărător. De altfel, acesta nu s-a prezentat la proces. Singurul care a venit luni în faţa magistraţilor a fost Zsolt Nagy, fostul ministru al Comunicaţiilor.

În acest dosar, cei doi foşti demnitari sunt acuzaţi de procurorii DIICOT de trădare prin transmitere de secrete. Ancheta durează de trei ani şi a început la sesizarea ofiţerilor SRI. Ei susţineau că mai mulţi oficiali români, nu doar miniştrii Economiei şi Comunicaţiilor, ci şi secretari de stat şi consilieri au favorizat anumite firme de consultanţă în obţinerea unor contracte cu statul român.

Au fost vizate privatizarea Electrica Muntenia Sud, Romaero, vânzarea unui pachet din acţiunile Petrom si a altor societăţi aflate în portofoliul ministerului comunicaţiilor. Cei trimişi în judecată sunt acuzaţi că au constituit sau aderat la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, din care au făcut parte şi inculpaţii Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Mihai Dorel Mucea şi Mihai Radu Donciu.