MENIU

Primul meci suspect de pariuri trucate în tenisul feminin! Vezi aici de ce partidă e vorba

Foto: Daylife

Scandalul meciurilor trucate pare să prindă contur şi în tenisul feminin. Dacă în cel masculin au existat câteva meciuri suspecte, de-a lungul timpului, iar rusul Davydenko a şi fost, iniţial, suspendat şi amendat, asistăm la un prim meci suspect şi în partidele din tenisul feminin. Partida vizată e cea dintre daneza Caroline Wozniacki, numărul 6 mondial şi tenismena luxemburgeză Anne Kremer, în primul tur al unui turneu WTA din Belgia.

În partida respectivă, Wozniacki a abandonat în setul al doilea, cel care putea fi decisiv, când conducea cu 5-0! Finalista de la US Open a reclamat o accidentare la coapsă şi s-a retras din meci. Autorităţile din tenis au anunţat că vor deschide o anchetă în legătură cu acest meci. Totul a pornit de la faptul că în timpul meciului, la 3-0 pentru Caroline, tatăl acesteia s-a apropiat de ea , la un moment de pauză, în care aceasta acuza o accidentare la coapsă, şi i-a spus că ar fi bine să se retragă, pentru că oricum accidentarea o va împiedica să evolueze în meciul următor.

Sfatul tatălui tenismenei, aparent spus în limba nativă, poloneza, a fost surprins de microfoanele de fond şi auzite de cei care urmăreau partida transmisă on-line. Recomadările lui Piotr Wozniacki au dus la o creştere masivă a pariurilor puse pe câştigarea meciului de către outsidera Anne Kremer.

Anul trecut, forul mondial care conduce tenisul, ITF, a înfiinţat o unitatea specială care să lupte împotriva pariurilor ilegale şi a partidelor trucate. "Vom investiga acest meci", a declarat pentru presa engleză un purtător de cuvânt al organizaţiei pentru presa engleză, fără a face alte comentarii. Nici o mare casă de pariuri care lucrează direct cu respectiva organizaţie nu a făcut deocamdată publice sumele jucate pe acest meci.

În 2007, respectiva companie a blocat cotele la un meci în care era implicat rusul Davydenko, din cauza unor bănuieli că partida ar fi trucată. Tenismenul rus s-a retras în meciul cu Martin Vassallo Argüello, în setul al treilea, la un turneu din Polonia, motivând o acicdentare la picior. A fost suspendat o perioadă de timp, însă a depus un apel şi a fost absolvit apoi de forul mondial al tenisului. A primit în acelaşi an o amendă pentru "lipsă de motivaţie" la un meci în Openul de la St. Peteresburg şi a fost din nou "albit" de ATP după ce a depus un apel. De la meciul(rile) lui Davydenko, alţi câţiva tenismeni au declarat că au fost abordaţi de diverse persoane pentru a "trânti" un meci, iar alţii au fost amendaţi sau suspendaţi pentru că au pariat la propriile meciuri.

Deşi pare puţin probabil ca Wozniacki să fi "regizat" desfăşurarea meciului cu Kremer, s-ar putea ca tenismena poloneză să fie amendată de Federaţia Internaţională de Tenis tot pentru o "lipsă de motivaţie".

De altfel, tenismena şi-a susţinut nevinovăţia într-un ziar danez. "Lumea pariază pe meciurile mele. Câteodată câştigă, altădată pierde. Dar dacă are cineva îndoieli asupra accidentării mele, pot să aduc o radiografie de la spital şi raportul fizioterapeutului turneului", a spus Wozniack pentru "Ekstra Bladet", citat de presa engleză. 

Mai multe articole despre:
Tenis suspect Davydenko Caroline Wozniacki