MENIU

Primul incendiu de pădure important produs în această vară în Spania a mistuit deja 4.000 de hectare

Foto: bbc.co.uk

Peste 4.000 de hectare de pădure au ars începând în regiunea Almeria, din sudul Spaniei, în primul incendiu important din această vară, a anunţat un oficial din guvernul regional andaluz, citat de AFP.

"Luptăm cu un incendiu care, sper, va fi controlat în următoarele ore", în pofida fumului gros, care complică munca pompierilor, a declarat Cinsta Castillo, însărcinată cu mediul. Oficialul a adăugat că circa 500 de persoane care fuseseră evacuate marţi seară au început să se întoarcă la domiciile lor din comunele Ture şi Mojacar miercuri dimineaţă.

Pompierii, asistaţi de mijloace aeriene importante (12 avioane şi 13 elicoptere) luptau miercuri după-amiază cu flăcările, care se întindeau rapid, aţâţate de vântul care bătea cu 30 de kilometri pe oră şi de temperatura de aproape 40 de grade Celsius.

Acesta este primul incendiu important din această vară din Spania, unde, potrivit unui studiu publicat marţi de organizaţia ecologistă WWF, patru regiuni sunt foarte ameninţate: arhipelagul Canare, Castilla-La-Mancha, Castilla-y-Leon şi Galicia. Aceste regiuni reunesc 40% din resursele forestiere care ard anual în ţară.

Mai multe articole despre:
Spania incendiu pădure canicula vânt