MENIU

Primul conac ecologic din SUA, în valoare de 21 milioane de dolari - GALERIE FOTO

Foto: Barcroft Media
Foto: Barcroft Media
Foto: Barcroft Media

Un magnat imobiliar din SUA, autor al unor bestselluri, a făcut istorie prin constuirea primului conac verde din Statele Unite.

Conacul ecologic, în valoare de 21 milioane de dolari, aparţine lui Frank McKinney şi se află în Manalapan, Florida. Este prima casă de asemenea mărime certificată drept "verde" de standardele ecologice riguroase din regiune.

Conacul, inspirat din excursiile în Bali, Fiji, Tahiti şi Hawaii, are 4572 metri pătraţi, trei etaje, şapte dormitoare, 11 băi, terase, un spa cu fântână şi un bar-acvariu.

The Green Building Council şi Florida Green Building Council au aprobat proprietatea ca fiind suficientă-sieşi din punct de vedere energetic.

Proprietatea, denumită "Aqua Liana" după cuvintele tahitiene şi fijiene pentru "floare de apă", are 1,6 acri de grădini incredibile, pe malul oceanului Atlantic.

Potrivit lui McKinney, interiorul este cel mai spectaculos. "Este o simfonie a simţurilor, creată pentru a demonstra că Visul American mai există încă", a spus McKinney.

Conacul are destule panouri solare pentru a furniza energie pentru două sau trei case de mărime medie. Un sistem special colectează suficientă apă pentru a umple piscina o dată la 14 zile, iar lumina eco reduce consumul de electricitate cu 70%, informează Daily Mail.

Dar cu o lume aflată în criză economică, s-ar putea să mai treacă ceva timp până vor exista case-eco ca aceasta pe toate străzile.