MENIU

Primele decese provocate de gripă porcină au fost anunţate luni în Africa de Sud şi India

Foto: newsday.com

Luni au fost anunţate primele decese provocate de gripa porcină în India şi Africa de Sud, unde autorităţile au prelungit vacanţele şcolare pentru a încerca să limiteze propagarea pandemiei, relatează AFP.

O adolescentă în vârstă de 14 ani, infectată cu virusul A (H1N1), a fost găsită moartă luni seară în oraşul Pune, din vestul Indiei. Fetei îi fusese administrat Tamiflu.

În total, 101 cazuri de gripă porcină au fost confirmate la Pune. Ultimele cazuri înregistrate în acest oraş sunt două eleve şi o persoană în vârstă de 26 de ani, care s-au întors recent din Germania, a adăugat Ministerul Sănătăţii şi Familiei, fără alte precizări. Guvernul indian a anunţat că 558 de cazuri de gripă porcină au fost înregistrate în ţară.

În Africa de Sud, un student în vârstă de 22 de ani infectat cu virusul A (H1N1) a murit în 28 iulie, a anunţat tot luni Ministerul sud-african al Sănătăţii.

Tânărul a murit în urma unui stop cardiac, după ce a fost internat ca suspect de pneumonie, a explicat Fidel Hadebe, purtător de cuvânt al ministerului. "După analizele realizate pentru a determina cauza morţii, a fost virusul A (H1N1)", a adăugat el.

La sfârşitul lunii iulie, OMS nu înregistrase niciun deces provocat de virusul A (H1N1) în regiunea Africii. Potrivit cifrelor oficiale din 31 iulie, în Africa de Sud se înregistraseră 480 de cazuri de gripă porcină.

Pe celălalt mal al Atlanticului, în Argentina, 9.000 de elevi şi studenţi au început luni şcoala, după o vacanţă prelungită de autorităţi, care au încercat astfel să limiteze propagarea virusului.