MENIU

Primele concluzii ale anchetei privind accidentul de la Clinceni vor fi aflate într-o săptămână

Foto: REALITATEA.NET

Primele concluzii preliminare ale anchetei privind accidentul de vineri seară de la Clinceni, în care pilotul Costel Mugurel Uţă şi-a pierdut viaţa, vor fi aflate într-o săptămână, a declarat sâmbătă directorul Direcţiei Investigaţii Transport Aerian din cadrul MTI, Mircea Ciucă.

"Deocamdată luăm declaraţii, analizăm documentele, iar într-o săptămână vom avea concluziile preliminare. Încă nu am evaluat aeronava, acest lucru îl vom face săptămâna viitoare", a precizat directorul Direcţiei Investigaţii Transport Aerian din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Mircea Ciucă.

Reprezentantul MTI a declarat că Gheorghe Uţă, tatăl pilotului decedat la Clinceni, este principalul martor la accidentul aviatic de vineri seară.

Ciucă a precizat că pilotul care a murit vineri seară în accidentul de la Clinceni, Constantin Uţă, efectua un zbor de antrenament, probabil cu simulare de pană de motor.

"Ştim că pilotul făcea un zbor de antrenament, probabil cu simulare de pană de motor. Avionul particular a intrat la scurt timp de la decolare în picaj, imediat luând foc.

Avionul particular este de tip Festival, ultra uşor şi este înregistrat pe persoană fizică. Nu ştim încă cu certitudine dacă aceasta a fost cauza accidentului, dar din primele cercetări se pare că pilotul ar fi recurs la această simulare", a spus Mircea Ciucă.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Aerodromul din Clinceni, la scurt timp de la decolare, pilotul murind în momentul prăbuşirii. Pilotul Costel Mugurel Uţă avea peste 320 de ore de zbor, conform unor surse din cadrul Aerodromului Clinceni. Acesta se afla singur în avion şi avea 37 de ani.

Avionul ar fi luat foc în momentul aterizării, corpul pilotului fiind găsit carbonizat, au declarat pentru NewsIn, reprezentanţii ISU Bucureşti.

Patru echipaje ISU şi două SMURD au ajuns la faţa locului, incendiul izbucnit fiind deja stins.

Acest eveniment succede unul alt accident aviatic, care a avut loc tot la Clinceni, în 5 iunie, când aeronava condusă de comandantul aerodromului Clinceni, Mihai Dobre, s-a prăbuşit, la aproximativ zece minute de la decolare din cauza unei comenzi care s-a blocat.

Mai multe articole despre:
prăbuşire concluzii clinceni