MENIU

Primarul comunei băcăuane Prăjeşti spune că nu are bani de alegeri

Foto: Realitatea Tv

Sărăcie lucie în localitatea băcăuană Prăjeşti. Primarul se plânge că nu are bani de lemne ca să încălzească grădiniţa din comună, aşa că se gândeşte să o închidă. De organizarea alegerilor, nici nu poate fi vorba. Nu are un leu. Prefectul judeţului spune, însă, că de fapt, primarul nici măcar nu a solicitat în acest an fonduri pentru organizarea alegerilor.

Primarul din Prăjeşti spune că ar avea nevoie de 5.000 de lei pentru organizarea alegerilor prezidenţiale în cele două secţii de vot de pe raza localităţii. El susţine că a cerut bani de la reprezentantul Guvernului în teritoriu.

\"La prefectură am făcut demersuri. Noi nu avem decât urne, cabine pentru o secţie de votare, le reparăm pentru secţie de votare, pentru două secţii nu avem. O să vină lumea să voteze în camera respectivă, să voteze acolo pe faţă\", a declarat Eugen Antica - primar Prăjeşti.

Prefectul îl contrazice şi spune că primarul nu i-a cerut nimic.

\"La mine nu a ajuns niciun document prin care să ceară domnul primar sprijin financiar pentru organizarea alegerilor\", a afirmat Claudiu Bălan, prefectul judeţului.

Primarul comunei are probleme şi cu banii de lemne pe care le-a cumpărat pe datorie. Edilul spune că dacă nu va reuşi să plătească factura, va fi nevoit fie să dea lemnele înapoi, fie să închidă grădiniţa de luna viitoare.

Cei 70 de copii de la grădiniţa din Prăjeşti vor fi nevoiţi să stea acasă, sau să parcurgă cinci kilometri până în localitatea Traian, unde se află cea mai apropiată unitate de învăţământ.