MENIU

Primăriţa unei comune sucevene a fost legată de mâini şi picioare şi tâlhărită în propria casă

Foto: adevarul.ro

Primăriţa comunei sucevene Voitinel, Maria Pleşca (PSD), a fost tâlhărită, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în propria casă, de patru persoane. Aceasta a fost lovită cu un pistol în cap şi legată de mâini şi de picioare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul Gabriel Panţîru, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru persoane necunoscute, cu feţele acoperite cu cagule, au pătruns cu forţa în locuinţa Mariei Pleşca, primarul comunei Voitinel.

Aceasta a fost lovită cu un pistol în frunte, i-a fost pusă o pernă pe faţă şi a fost legată de mâini şi de picioare. Se pare că cele patru persoane au reuşit să fure bijuterii şi suma de 4.000 de lei, după ce au răscolit prin toată locuinţa.

După plecarea tâlharilor, Maria Pleşca a reuşit să se dezlege şi a anunţat poliţia. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, sub directa coordonare a şefului IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fiind instituite filtre în zonele limitrofe comunei Voitinel.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti a fost identificat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, unul dintre suspecţi, Constantin Niţă, un bărbat de 39 ani din oraşul Vicovu de Sus. El a fost reţinut şi urmează să fie dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie şi violare de domiciliu.

Organele de anchetă au dispus şi ridicarea autoturismului aparţinând lui Constantin Niţă, în vederea efectuării cercetărilor, existând indicii că acesta a fost folosit la comiterea jafului.

Soţul Mariei Pleşca, Ilie Pârghie, poliţist, şef de post în comuna vecină Gălăneşti, nu se afla acasă în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Mai multe articole despre:
poliţie arest primar tâlhar pistol tâlhărie hoţie