MENIU

Primăriile pot refuza vânzarea locuinţelor ANL, potrivit lui Vasile Blaga

Foto: shutterstock.com

Primăriile în raza teritorială a cărora statul a construit locuinţe ANL pot refuza să le scoată la vânzare întrucât în România funcţionează principiul descentralizării, a anunţat, la Bistriţa, ministrul Dezvoltării Regionale şi al Locuinţei, Vasile Blaga, transmite corespondentul NewsIn.

"Nu putem obliga unităţile administrativ-teritoriale să vândă locuinţele ANL. E drept că s-au construit din bugetul statului, dar primăriile au oferit gratuit terenurile şi toate utilităţile, deci nu putem să le obligăm. Dacă doresc le vând, dacă nu, nu", a explicat ministrul Vasile Blaga, care a spus că nici locatarii apartamentelor respective nu pot fi obligaţi să le cumpere.

Până în 31 decembrie 2008, prin ANL s-au construit în România 22.600 de locuinţe ANL, iar anul acesta încă 1.100. Vasile Blaga a anunţat că sunt 7.400 de locuinţe pentru care s-au făcut cereri de vânzare, dar numai pentru 3.221 s-au primit aceste hotărâri din partea consiliilor locale prin care locuinţele ANL sunt trecute din domeniul public al statului în domeniul privat al statului, o condiţie obligatorie pentru a putea fi scoase la vânzare.

Mai multe articole despre:
Blaga locuinţe ministru ANL tineri vânzare