MENIU

Primarii nu sunt de acord cu disponibilizările, iar Mazăre vrea chiar să angajeze funcţionari

Foto: Realitatea TV

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre nu este de acord cu reducerea numărului de angajaţi din administraţia locală. Mazăre a declarat în emisiunea Realitatea te priveşte că vrea chiar să mai angajeze oameni. Va putea să facă acest lucru, susţine el, pentru că nu primeşte bani de la bugetul central. Nici ceilalţi primari ai marilor oraşe nu văd cu ochi buni intenţia Guvernului.

"Am convenit împreună cu colegii mei, şi cu domnul Nica şi cu Dragnea ca acolo unde sunt primării cum este Constanţa care nu ia bani de la bugetul central că eu nu iau bani de la bugetul central, fiecare să îşi gestioneze cum crede de cuviinţă primarul şi consiliul local. Vreau să mă extind", a declarat Mazăre.

Primarul Braşovului spune că nu vrea să dea afară pe nimeni pentru că abia a reuşit să echilibreze schema de personal mutând oameni dintr-un serviciu în altul. "Povestea asta cu datul oamenilor afară este justificată poate dacă eşti la o primărie unde n-ai venituri minimale să-ţi asigure un grad de funcţionare şi tu stai cu o schemă stufoasă", a declarat George Scripcaru, primarul Braşovului.

La Timişoara ar putea fi disponibilizaţi 50 de oameni, spune secretarul primăriei. Dar nu se ştie când. În Primăria Clujului, organigrama prevede 832 de posturi, dar sunt numai 600 de angajaţi.

În schimb, la Oradea, primarul a pregătit deja un plan de restructurare. Ilie Bolojan a explicat: "Primăria Oradea a avut în iunie anul trecut 968 angajaţi, acum are 795 fără medicii preluaţi din dispensarele şcolare, iar la şedinţa de la sfârşitul lui august intenţionăm să facem o nouă reducere de personal".

Şi la Primăria Capitalei restructurarea e luată în calcul. Reducerea numărului de angajaţi din primării este o măsură cuprinsă în planul de restructurare a administraţiei publice, discutat în acest weekend de autorităţile locale şi reprezentanţii ministerului Administraţiei şi Internelor.