MENIU

Primăria Sinaia a amendat CFR pentru că nu a întreţinut corespunzător toaletele din gară

Foto: mediaprostudios.com

Compania Naţională de Căi Ferate Române a fost amendată, marţi, de Primăria Sinaia pentru nerespectarea obligaţiilor care îi revin în întreţinerea toaletelor de utilitate publică din Gara Sinaia, dar şi pentru ocuparea abuzivă a domeniului public.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a efectuat marţi un control pentru a verifica personal în ce măsură au fost aduse la îndeplinire măsurile impuse de inspectorii Primăriei Sinaia în privinţa amenajrăii şi întreţinerii toaletelor din Gara Sinaia.

"Reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate nu au dat dovadă de nici cel mai mic interes în legătură cu îmbunătăţirea situaţiei toaletelor din Gara Sinaia. Am somat în numeroase rânduri conducerea gării cu privire la neregulile legate de curăţenia şi aspectul acesteia", a precizat primarul din Sinaia.

"De asemenea, am înştiinţat şi organele abilitate - Garda de Mediu şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova - pentru remedierea urgentă a situaţiei. Se pare că cele semnalate nu reprezintă priorităţi pentru conducerea Companiei. În schimb, sunt foarte preocupaţi de ocuparea în mod abuziv a domeniului public, respectiv parcarea din faţa Gării Regale" - a mai declarat Vlad Oprea.

Potrivit acestuia, în urma mai multor controale efectuate de inspectorii Primăriei Sinaia la Gara Regală, s-a constatat încălcarea flagrantă a normelor igienico-sanitare la toaletele de utilitate publică din incinta clădirii. "De asemenea, reprezentanţii Companiei Naţionale au ocupat abuziv parcarea din faţa Gării Sinaia aparţinând domeniului public, prin depozitarea unor traverse de cale ferată, obstrucţionând astfel desfăşurarea normală a traficului pietonal şi rutier în zona gării" - a declarat ofiţerul de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu.

Ea a subliniat că inspectorii Primăriei Sinaia au aplicat marţi o amendă contravenţională conducerii Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA pentru nerespectarea obligaţiilor care îi revin în întreţinerea toaletelor de utilitate publică din Gara Sinaia, dar şi pentru ocuparea abuzivă a domeniului public.

"Reprezentanţii Primăriei Sinaia au înştiinţat în scris întreaga conducere a Companiei Naţionale de Căi Ferate în legătură cu situaţia Gării din Sinaia, neprimind până în acest moment niciun răspuns. De altfel, acestea nu sunt singurele nereguli constatate la Gara din Sinaia. Nici până în prezent, nu a fost readusă la starea iniţială una din anexele clădirii aflată în stare avansată de degradare încă din anul 2007. Pe lângă aspectul deplorabil, aceasta reprezintă un real pericol pentru traficul rutier de pe DN 1' - a mai precizat Roşu.

Gara Sinaia a fost construită în anul 1913, de către Compania "Demeter Cartner". Gara Regală a fost construită mai târziu şi a fost rezervată exclusiv familiei regale şi oaspeţilor lor, în special conducători de stat din toată lumea. Gara din Sinaia este o staţie importantă, în care opreşte anual trenul Orient Express.

Mai multe articole despre:
amendă CFR Sinaia toalete publice