MENIU

Primăria sectorului 1 a achiziţionat 140 de apartamente de pe piaţa liberă

Foto: Realitatea TV

În Capitală, problema caselor sociale este una veche şi departe de a fi rezolvată. Cele mai multe probleme sunt în sectorul 1, unde este un număr foarte mare de cereri. În ultimele două luni, primăria a cumpărat 140 de apartamente de pe piaţa liberă. Achiziţiile încalcă însă legea, pentru că apartamentele sunt în sectorul 6 şi nu 1.

Prelungirea Ghencea, sectorul 6 al Capitalei, Cartierul Latin. În acest cartier rezidenţial primăria sectorului 1 a cumpărat apartamente pentru persoanele evacuate din casele naţionalizate.

Niciuna dintre locuinţele sociale achiziţionate în cartiere de lux şi pe care s-a plătit între 1100 şi 1500 de euro pe metru pătrat, nu se află în sectorul 1. Conform legii 215 pe 2001, articolul 95, primăriile de sector nu poat administra bunuri care nu se află pe raza lor teritorială. Administraţiile locale au competenţe administrative doar pe raza teritorială a sectoarelor pe care le conduc. Cu toate acestea..

Legea 215 spune clar că, pentru a se putea ocupa serviciul de asistenţă socială sector 1 de aceste case, trebuie aprobarea consiliului general al capitalei. Aprobare pe care sectorul 1 nu o are. Pe lângă această problemă, la uşile primăriei sectorului 1 aşteaptă peste 1400 de familii care nu au unde să locuiască.

Unele cazuri sunt chiar disperate, cel mai elocvent exemplu este cel al familiei Violan. În septembrie 2008 au ajuns în stradă cu doi copii mici. De atunci au făcut cale bătută la primăria sectorului 1 doar, doar se va îndura cineva de ei şi le va da o cămuruţă!
Mai multe articole despre:
apartamente sector 1 sector 6