MENIU

Primăria Mangalia va construi un orăşel turistic pe o suprafaţă de 200 de hectare

Foto: flickr.com

Primăria Mangalia intenţionează să ridice, în parteneriat public - privat, un orăşel turistic pe o suprafaţă totală de 200 hectare, complex ce va cuprinde herghelie, parc de distracţii, teren de golf şi un outlet, a declarat pentru NewsIn primarul Mangaliei, Mihai Tusac.

"Complexul turistic va porni de la herghelia din Mangalia, în momentul de faţă primăria purtând discuţii cu reprezentanţii Romsilva pentru punerea în circulaţie turistică a hergheliei", a precizat Tusac.

Totodată, acesta a subliniat că autorităţile locale negociază cu şase societăţi din ţară şi străinătate realizarea şi construirea unui parc de distracţii cu tematică Western, ce va cuprinde şi un aquaparc. "Parcul de distracţii, defăşurat pe o suprafaţă de 35 de hectare, se va construi în vecinătatea hergheliei, şi va avea ca temă Vestul Sălbatic. El va oferi modalităţi de petrecere a timpului liber, de la plimbări cu poneii până la show-uri specifice, dar acest obiectiv va cuprinde şi un parc acvatic", a menţionat edilul.

De asemenea, a spus primarul, în prelungirea hergheliei se va realiza un teren de golf de mari dimensiuni, desfăşuarat pe o suprafaţă de 50 de hectare, proiect ce va presupune cea mai mică investiţie din orăşel, circa două milioane de euro.

Al patrulea şi ultimul proiect din cadrul coplexului turistic îl reprezintă dezvoltarea unui centru comercial de tip outlet. "Am contactat o companie italia specializată pe astfel de proiecte. În viitorul apropiat vom pune la punct detaliile şi mijloacele prin care vom aduce mărci de renume în interiorul outletului", a adăugat Tusac.

Potrivit primarului Mangaliei, proiectul orăşelului turistic este momentan la stadiul de discuţii şi negocieri, iar lucrările se vor desfăşura pe durata 2 - 3 ani.