MENIU

Primăria Focşani mai are doar 1.000 de lei în fondul de rezervă

Foto: Realitatea TV

Criza face ravagii în bugetele autorităţilor locale. Primăria din Focşani mai are doar 1.000 de lei în fondul de rezervă şi, ca să facă economii, a suspendat gratuitatea pensionarilor la transportul în comun. Şi Consiliul judeţean Bistriţa Năsăud riscă să rămână fără bani după ce a plătit sporurile restante câştigate în justiţie de funcţionarii publici.

Dacă la Focşani apare o situaţie urgentă, municipalitatea nu poate interveni.

"Dacă apare o stare de necesitate, atunci se va trece la reanalizarea bugetului şi priorităţilor şi se vor găsi probabil bani prin alte zone", a declarat Dan Cazaciuc, purtător de cuvânt Primăria Focşani.

Un proiect de hotărâre pentru contractarea unui împrumut bancar în valoare de 22 de milioane de lei a fost respins de consilierii locali.

"Deja, bugetul Focşaniului e într-un mic colaps. Şi dacă mai facem şi acest împrumut, tot pe baza cetăţenilor, că cineva trebuie să plătească, nu cred că este oportun în momentul de faţă", a afirmat Nicu Tănase, consilier.

Singura metodă de a economisi bani găsită a fost suspendarea unui drept acordat pensionarilor din Oraş. Până la redresarea situaţiei financiare, bătrânii nu mai au gratuitate la transportul în comun.

Situaţie financiară dificilă şi la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. În primele 7 luni ale anului, cheltuielile instituţiei s-au dublat faţă de perioada similară din 2008.

"Personalul din cadrul Consiliului Judeţean a obţinut dreptul de a beneficia de acel supliment de treaptă şi de grad. Au fost plătiţi din urmă, aferent anului 2004, parţial, şi anului 2005", a spus Viorel Timiş, director economic, CJ Bistriţa-Năsăud.

Pentru a nu risca să rămână complet fără buget, Consiliul Judeţean a amânat pentru anul viitor o parte din plata sporurilor cânştigate în justiţie de angajaţi.
Mai multe articole despre:
buget Focşani Bistriţa-Năsăud primării