MENIU

Primăria Capitalei a cheltuit 100.000 de euro pe raţe, gâşte şi lebede

Foto: RTV
Pe lacurile capitalei pot fi admirate specii de păsări exotice

În plină criză finaciară, Primăria Capitalei dă bani pe păsări exotice. Aproximativ 100.000 de euro au fost cheltuiţi pentru raţe, gâşte şi lebede, care vor înfrumuseţa parcurile din Capitală. Deocamdată, câteva exemplare înoată pe un lac din Parcul Cişmigiu, iar paznicii nu le scapă o clipă din ochi.

Printre speciile achiziţionate de edilii Capitalei se numără Lebăda Neagră, originară din Australia, Gâsca de Nil, Gâsca Califar Roşu şi Lebăda albă.

Paznicii nu se clintesc de lângă mal. Dacă după gustările aruncate de oameni, păsările s-ar putea alege doar cu o indigestie, din ghearele maindanezilor flămânzi ar putea să nu mai scape cu zile.

Vizitatorii se împart în două categorii: cei care se bucură de faptul că investiţia primăriei a înfrumuseţat peisajul şi cei care cred că pe timp de criză se puteau face lucruri mai utile.

În cel mult două săptămâni parcurile Carol, Tineretului şi Herăstrău vor fi împânzite de păuni, lebede negre şi albe, raţe mandarine şi caroline, gâşte călifar sau de Nil sau raţe cu ciuf.

Mai multe articole despre:
Primăria Capitalei