MENIU

Primăria Braşov a cerut ca făina şi zahărul de la UE să nu mai fie livrate pentru moment

Depozitele sunt pline de făina şi zahărul de la UE
Povestea unei familii nevoiaşe din Braşov

Primăria Braşov a cerut sistarea temporară a livrărilor de zahăr şi făină plătite de Uniunea Europeană. Autorităţile nu mai au unde sa depoziteze produsele, în timp ce pentru sute de persoane, alimentele ar prinde numai bine. Beneficiarii însă nu se înghesuie la depozitele Primăriei.

La cinci ani după ce s-a pensionat de la Opera Braşov, soprana Todi Aranka a suferit un accident vascular. A rămas imobilizată la pat, iar soţul ei trebuit să renunţe la serviciul de cofetar pentru a o îngriji. Veniturile s-au redus simţitor, trăiesc cu doar 350 de lei pe lună.

Soţul femeii nu a primit alocaţie de îngrijitor, pentru că medicii au considerat gradul de handicap prea uşor. După trei ani de la accident, Todi Ştefan a încercat să se angajeze patru ore pe zi, dar nimeni nu i-a oferit un loc de munca. Pe lângă grija aprovizionării cu scutece şi medicamente, cei doi soţi mai au o problemă stringentă: hrana. Ştie de ajutorul alimentar de la Primărie, dar nu poate pleca de lângă soţia sa.

Dintr-un motiv sau altul, peste 7000 de braşoveni nu au mers la depozitele cu ajutoare alimentare europene, care acum se sufocă.  Sunt stocate acolo 70 de tone de făină şi sunt aşteptate încă 25.

Ca să facă loc, Primăria a decis să nu mai aştepte. Va duce cu maşinile Poliţiei Comunitare ajutoarele la beneficiari. Ar putea să le îndrepte către asistaţii din azilele Primăriei, dar nu îi permite legea.

Familiile nevoiaşe au dreptul la 4 kilograme de zahăr şi 15 de făină.

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Braşov nevoiaşi zahăr făină