MENIU

Prima victimă a scandalului Ridzi: Octavian Bellu a demisionat din funcţia de secretar de stat al MTS

Foto: NewsIn
Octavian Bellu a demisionat de la MTS, invocând lipsa perspectivelor şi colapsul în care se află sportul românesc.
BELLU: Nu mai văd nicio perspectivă la Ministerul Tineretului şi Sportului

Octavian Bellu a demisionat, vineri, din funcţia de secretar de stat al Ministerului Tineretului şi Sportului.

"Am depus la Secretariatul General al Guvernului o cerere adresată primului ministru prin care solicit, aşa cum spune legea, eliberarea din funcţia de secretar de stat al Ministerului Tineretului şi Sportului. Urmând procedurile legale, aştept răspunsul primului ministru legat de perioada pe care trebuie să o mai petrec la minister, până când hotărârea va fi în Monitorul Oficial", a declarat Bellu, la Realitatea TV.

Motivele invocate de Bellu sunt lipsa de perspective pe care i-o oferă funcţia şi faptul că "sportul românesc se află în colaps". "Unul dintre motive este lipsa de perspectivă. Am avut răbdare, am discuctat cu doamna ministru, sunt multe proiecte frumoase, multe intenţii foarte bune, dar sportul românesc se află în colaps şi o spun cu toată responsabilitatea", a punctat fostul antrenor al lotului olimpic de gimnastică al României.

"De unde nu prea mai erau bani pentru sport, acum a venit şi problema cu banii de la Loterie. Deşi nu pare o sumă foarte importantă, pentru federaţii era una care rezolva nişte probleme punctuale şi mai sprijninea prioiectele care nu puteau fi acoperite din banii de la buget. Acum bugetul a fost mai mare decât anul trecut, federaţiile au primit mai mult, dar se zbat în probleme administrative şi toate au această problemă cu perspectiva colaborării cu administraţia locală", a mai spus Bellu.

Mai multe articole despre:
demisie MTS Octavian Bellu