MENIU

Prima de casare atrage un număr record de femei pe piaţa automobilistică din Germania

Foto: mataliat.ro

Instaurarea primei de casare pentru a susţine principala piaţă automobilistică europeană, Germania, a avut un efect neaşteptat, de a atrage femeile într-un sector predominant masculin, reiese dintr-un studiu publicat joi, citat de AFP.

"De la crearea Republicii Federale, piaţa automobilelor noi a fost piaţa bărbaţilor", scrie Ferdinand Dudenhöffer, expert al sectorului auto ţinând de cel mai cunoscut institut de cercetare german, CAR.

Doar 35% dintre deţinătorii de permise de conducere din Germania sunt femei, acestea contabilizând doar 32% dintre cumpărătorii de automobile.

Conform calculelor CAR, "micul miracol feminin", cum este denumit fenomenul, a dus la majorarea acestui raport la nivelul record de 39%, relatează AFP.

Motivul este simplu - instaurarea primei de casare, ce prevede vărsarea unei sume de 2.500 euro în conturile celor care renunţă la automobilul vechi pentru a cumpăra unul nou.

Această iniţiativă guvernamentală favorizează în principal automobilele de dimensiuni mici, deţinute în general de femei, afirmă Dudenhöffer, citat de AFP.

Însă acest efect va fi de scurtă durată, este de părere expertul.

Chiar dacă în 2009 raportul femeilor prezente pe piaţă va atinge un nivel record, este vorba doar despre "un foc de paie", proporţia urmând a se reduce, putând atinge un nivel similar de creştere doar în 2020.
Mai multe articole despre:
Germania femei maşini noi