MENIU

Prieten cu Becali şi Turcu, Cornel Penescu s-a implicat în fotbal ca sponsor al lui FC Argeş în sezonul 2005-2006

Foto: NewsIn

Patronul argeşenilor, Cornel Penescu, este un personaj care se încadrează perfect în peisajul mioritic al fotbalului. Prieten cu Gigi Becali şi cu Vasile Turcu, Penescu este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Piteşti.

Cornel Penescu este un om de afaceri cunoscut în Argeş. Are un lanţ de hipermarketuri în Piteşti, dar şi activităţi de transport marfă şi taximetrie.

Penescu s-a implicat în fotbal, mai întâi, ca sponsor al echipei FC Argeş. La mijlocul sezonului 2005-2006, când autorităţile locale nu au mai putut susţine echipa, Penescu a preluat pachetul majoritar. I-a luat-o înainte lui Adrian Mutu, interesat şi el să devină patron la clubul la care a debutat.

FC Argeş a evitat retrogradarea timp de două sezoane, dar în 2007-2008 nu a mai reuşit.

Argeşul a revenit însă în Liga I în acest sezon, cu ambiţii mari: un loc în clasament ce i-ar permite prezenţa în Cupa UEFA.

Pe lângă afaceri şi fotbal, o altă mare pasiune a patronului piteştean este viteza. Penescu are o adevartă colecţie de maşini de lux.Din cauza bolizilor pe care îi conduce, Penescu a rămas fără permis pentru depăşirea vitezei legale.