MENIU

Previziuni sumbre pentru Elena la Eurovision

Foto: myconfidential.ro

Reprezentanta României la Eurovision, cântăreaţa Elena Gheorghe, care s-a calificat în finala concursului Eurovision 2009 cu melodia "The Balkan Girls", după semifinala de marţi, a intrat în concursul de gală, programat sâmbătă seara, a 22-a din 25 de participanţi.

Vineri, la casele internaţionale de pariuri, piesa care va reprezenta România nu se număra printre favoritele concursului, fiind cotată, coincidenţă, cu a 22-a şansă la câştigarea concursului. Potrivit gamebookers.com, cota piesei "Balkan girls" era de 126 la 1, astfel că persoana care pariază, de pildă, 10 euro, pe această melodie va obţine un câştig net de 1.250 de euro dacă Elena Gheorghe va câştiga concursul. Cu cele mai mari şanse la victorie este creditată piesa ce va reprezenta Norvegia, cu o cotă de 2 la 1.  

Tot în finala de sâmbătă au cântat reprezentanţii celorlalte nouă ţări calificate după semifinala de marţi - Turcia, Suedia, Israel, Portugalia, Malta, Finlanda, Bosnia Herţegovina, Armenia şi Islanda, precum şi ai celor cinci ţări calificate automat în finală - Franţa, Rusia, Germania, Marea Britanie şi Spania. Franţa a fost reprezentată de cunoscuta Patricia Kaas.

Marea finală Eurovision, transmisă în direct în toată Europa, a fost găzduită de Olympiysky Arena din Moscova. Organizatorii au vândut, pentru seara finalei, 16.000 de bilete. Punctajele melodiilor au fost formate 50% din televoting şi 50% din notele acordate de jurii de specialitate din fiecare ţară.

Mai multe articole despre:
Eurovision