MENIU

Preţul locuinţelor este dictat de priceperea cumpărătorului de a negocia

Foto: anunturi-gratis.ro

Disperarea agenţiilor imobiliare şi a proprietarilor de a vinde scade preţurile apartamentelor. Agenţii imobiliari spun că în Bucureşti diferenţa dintre preţul din geam şi cel de vânzare este de 5.000 până la 10.000 euro.

Preţul locuinţelor este dictat de priceperea cumpărătorului de a negocia. În ultima lună, preţurile caselor nu s-au schimbat pe afişele din geamul agenţiilor imobiliare. Aşa că preţul afişat pentru o garsonieră este în continuare între 40 şi 60 de mii de euro, la un apartament cu două camere – între 50 şi 95 de mii de euro, iar la cel cu trei camere între 70 şi 110 mii de euro.

Totuşi, când se bate palma, preţul locuinţei este mult mai mic. Secretul stă într-o bună negociere şi în lipsa cumpărătorilor din piaţă. Prin urmare, negociaţi dur. În primul rând, folosiţi argumetele clasice! Evidenţiaţi dezavantajele locuinţei: vederea de la fereastră, etajul la care se poziţionează sau zona în care se află.

Mergeţi mai departe prezentându-i vânzătorului alte oferte spre care v-aţi putea orienta. Criza din piaţa imobiliară vă poate deveni aliat aşa că profitaţi de asta. Amintiţi-i vânzătorului că sunt foarte puţini cumpărători în piaţă pentru că băncile oferă foarte greu credite. De asemenea, negociaţi comisionul perceput de agenţie sub aceleaşi motive prezentate până acum. Dacă gasiţi şi un notar mai ieftin, negociaţi posibilitatea de a încheia contractul la el.

Din păcate însă, chiar şi cu disponibilitatea de a lăsa la preţ, majoritatea celor care au o casă de vânzare rămân cu locuinţa nevândută.