MENIU

Presupuşii hoţi ai maşinii lui Becali au fost reţinuţi - VEZI IMAGINI DE LA LOCUL DESCINDERII

Foto: oron.ro
A. Pavelscu: Aceste operaţiuni pot să conducă la scoatere lui Gigi Becali de sub urmărire penală
Tinel Niculae, unul dintre reţinuţi: Nu îl cunosc pe Gigi Becali.

După ce presupuşii autori ai furtului autoturismului Mercedes al lui Gigi Becali au fost reţinuţi, marţi dimineaţă, poliţiştii judiciarişti şi procurorii care anchetează cazul Becali au trecut la percheziţionarea locuinţelor acestora.

Procurorii şi poliţiştii mascaţi au început, încă de la primele ore, efectuarea percheziţiilor. Poliţiştii au percheziţionat 12 locuinţe din Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind vizaţi presupuşii autori ai furtului autoturismului lui Gigi Becali, potrivit unor surse apropiate anchetatorilor.

Este vorba de cinci percheziţii simultane, care i-au vizat pe cei care fac parte dintr-un clan de hoţi de maşini care operează în partea de nord a Capitalei, din care fac parte şi fraţii Geamănu. Trei dintre persoanele percheziţionate în cazul Becali au încercat să fugă.

Anchetatorii se aşteaptă să găsească atât probe care să demonstreze furtul maşinii, cât şi dovezi pentru alte infracţiuni săvârşite de cei vizaţi.

Potrivit Poliţiei Capitalei, la data de 26 spre 27 ianuarie, în jurul orei 00:35, dispeceratul Poliţiei Capitalei a fost sesizat  prin Sistemul Naţional Apel Unic de Urgenţă 112 cu privire la faptul că, la intersecţia străzilor Dr. Felix-Nicolae Titulescu, mai mulţi indivizi au blocat un autoturism aflat in trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanţi şi, folosind forţa, i-au introdus în portbagajul unui autoturism de teren. Totodată, s-a sesizat că agresorii au folosit arme de foc.

"Au fost desfăşurate mai multe percheziţii pe raza Capitalei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Acesta "este un dosar instrumentat de Parchet", a completat aceasta.

Potrivit avocatului lui Gigi Becali, Aurelian Pavelescu, "aceste operaţiuni pot să conducă la scoaterea omului de afaceri de sub urmărire penală" în sensul că, în dosarul lui Gigi Becali, aşa cum a evoluat până acum, Poliţia şi Parchetul nu au ţinut cont de faptul că Becali şi-a recuperat maşina.

"Dacă se va dovedi că bodyguarzii lui Becali nu au lipsit de libertate nişte oameni de pe stradă cu un cu totul alt scop, ci numai pentru a-şi recupera maşina, atunci este posibil ca Becali să fie scos de sub urmărire penală", a spus Pavelescu, la Realitatea TV.

"Dacă această operaţiune are loc în dosarul Gigi Becali, mi se pare foarte târziu, în condiţiile în care Parchetul ar fi fost cel puţin obligat să facă această descindere în momentul în care Becali era arestat preventiv. Timp de două săptămâni, cât acesta a fost arestat, nici Poliţia, nici Parchetul nu au efectuat acte de urmărire penală pentru a aduce elemente noi în dosar", a arătat avocatul omului de afaceri.

În jurul orei 8:40, Tinel Niculae, unul din interlopi, şi Sandu Geamănu, presupusul coordonator al reţelei de infractori, au fost duşi la Serviciul Furturi Auto, unde, ulterior, s-a început audierea acestora.

"L-am văzut pe Gigi Becali numai la televizor", a spus Tinel Niculae. Acesta a negat că a fost cu Becali în barul din Pipera şi că l-ar cunoaşte pe David Stan.  VEZI VIDEO CU REŢINEREA LUI NICULAE 

Acţiunea poliţiştilor are loc la trei luni după furtul maşinii omului de afeceri.

Mai multe articole despre:
poliţişti Gigi Becali procuror reţinere