MENIU

Preşedintele Traian Băsescu a discutat cu Prinţul Charles despre criza economică

Foto: gandul.info

Prinţul Charles al Marii Britanii se află într-o vizită privată în România, a opta la număr.

Prinţul este aşteptat şi în Ardeal, acolo unde finanţează mai multe proiecte destinate păstrării tradiţiilor locale.

De asemenea, Prinţul Charles a purtat o serie de discuţii pe marginea stabilirii unui Secretariat permanent care să promoveze proiecte de dezvoltare durabilă în special în ceea ce priveşte agricultura organică, turismul rural şi conservarea patrimoniului cultural al satelor.

"Preşedintele României a adresat mulţumiri înaltului oaspete pentru sprijinul constant şi atenţia pe care o acordă ţării noastre şi pentru numeroasele acţiuni în care Prinţul de Wales este implicat în România. A fost evocat, în acest sens, proiectul de înfiinţare a unui Secretariat pentru dezvoltarea regiunii carpatice, care să faciliteze afirmarea unei contribuţii româneşti semnificative în cadrul Convenţiei Carpatice", precizează un comunicat remis de Administraţia Prezidenţială.

Potrivit comunicatului, şeful statului a salutat misiunea pe care şi-a asumat-o Secretariatul Permanent în sensul realizării unei abordări integrate a dezvoltării regionale, încurajând asistenţa pe care acest organism o poate oferi în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a remarcat rezultatele foarte bune ale acţiunilor promovate cu susţinerea Prinţului Charles pentru conservarea cetăţilor medievale şi dezvoltarea serviciilor de asistenţa socială pentru copiii orfani.

Mai multe articole despre:
prinţul Charles Traian Băsescu vizită news alert