MENIU

Preşedintele PSD Buzău, Vasile Ion, cere retragerea din funcţiile politice a contestatarilor săi

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD Buzău, senatorul Vasile Ion, îi acuză pe prim-vicepreşedintele filialei, Constantin Boşcodeală, şi pe vicepreşedintele Victor Mocanu că boicotează interesele partidului prin demersul lor de a înlocui actuala conducere a organizaţiei judeţene.

În cadrul unei conferinţe de presă, Vasile Ion a cerut public retragerea celor doi contestatari din toate funcţiile politice deţinute. Senatorul susţine că PSD Buzău a obţinut rezultate slabe la alegeri chiar în colegiile de care au răspuns primarul Constantin Boşcodeală şi deputatul Carmen Moldovan.

"Pentru ca boicotează interesele partidului, cei doi ar trebui să se retragă singuri din funcţiile politice. Trebuie să înţeleagă că o conducere legitimă nu poate fi schimbată când vrea fiecare", a spus Vasile.

Prim-vicepreşedintele filialei PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, şi vicepreşedintele Victor Mocanu au cerut public, miercuri, demisia preşedintelui organizaţiei, senatorul Vasile Ion, pe care îl acuză că nu s-a implicat în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Cei doi lideri ai PSD Buzău au afirmat, într-o conferinţă de presă, că Buzăul este singurul judeţ care şi-a schimbat culoarea politică în urma euroalegerilor, fiind singurul judeţ "roşu" care a devenit "portocaliu" şi consideră că Vasile Ion este responsabil pentru rezultatele slabe obţinute.

Acesta este argumentul pe care lideri pesedişti buzoieni vor să-l prezinte preşedintelui PSD, Mircea Geoană, în speranţa că acesta va interveni şi va numi o conducere interimară la organizaţia judeţeană. "Dacă senatorul Vasile nu îşi va da demisia, aşa cum şi cred că se va întâmpla, îi vom înainta preşedintelui Mircea Geoană un memoriu prin care îi vom aduce la cunoştinţă intenţia noastră, bazată pe argumente solide", a declarat Constantin Boşcodeală, prim-vicepreşedinte al PSD Buzău şi primar al municipiului Buzău.

La alegerile din 7 iunie, PSD a obţinut în judeţul Buzău 31,91 %, iar PDL a fost pe primul loc, cu 33,30%.

Tensiunile din filiala PSD Buzău sunt mai vechi, senatorul Vasile Ion fiind acuzat de unii membri ai filialei că ar întreţine e o atmosferă conflictuală în organizaţie. Potrivit presei locale, la nivelul PSD Buzău există o dispută între cei grupaţi în jurul lui Ion Vasile şi cei din jurul lui Victor Mocanu, fost membru PDL până la alegerile locale de anul trecut. Ultimul scandal în filială a avut loc în luna martie, după ce senatorul Ion Vasile a declarat că a primit de la un coleg de partid suma de 200.000 de euro pentru a asigura instalarea ca prefect a lui Petre Emanoil Neagu, fost lider al PNL Buzău. Vasile l-a susţinut pentru această funcţie pe Valeriu Ungureanu, fost subprefect şi deputat între anii 2004-2008, care a fost desemnat prin vot de Consiliul Judeţean al formaţiunii pentru acest post.

Mai multe articole despre:
PSD Buzău Vasile Ion Constantin Boşcodeală