MENIU

Preşedintele Băsescu este aşteptat, luni, la grupurile parlamentare ale PD-L

Foto: NewsIn

Traian Băsescu va da curs invitaţiilor primite din partea grupurilor din Cameră şi Senat ale PD-L, reuniunea urmând să aibă loc luni, la ora 19:00, la sala grupului deputaţilor democrat-liberali, potrivit unor surse parlamentare.

"Am primit confirmarea că preşedintele va veni să se întâlnească cu noi. Important este să discutăm probleme importante, nu chestiuni mărunte, care pot fi rezolvate în cadrul grupurilor sau în partid", au declarat, pentru NewsIn, surse din PD-L.

Şeful statului a primit invitaţii separate din partea celor două grupuri parlamentare ale PD-L, însă la discuţiile cu preşedintele Băsescu vor participa atât deputaţii, cât şi senatorii din cauza programului încărcat al preşedintelui, susţin aceleaşi surse.

Liderul grupului senatorial PD-L, Traian Igaş, a declarat, vineri, pentru NewsIn, că a trimis preşedintelui Traian Băsescu o invitaţie pentru o întrevedere în care să fie discutate problemele de ordin economic ale ţării, precum şi cele legate de campania pentru alegerile prezidenţiale.

Senatorul Traian Igaş a declarat, pentru NewsIn, că agenda discuţiilor nu este prestabilită, dar senatorii intenţionează să abordeze o serie de probleme, precum cele legate de criză sau cea legată de prezidenţialele din toamnă. "Este interesant şi important să avem un schimb de opinii cu preşedintele României. L-am invitat, atunci când are timp liber, să vină la o întâlnire, firească de altfel, cu senatorii noştri. Este un an greu din cauza crizei economice, se apropie şi alegerile prezidenţiale şi noi, senatorii PD-L, nu ne ascundem intenţia să-l sprijinim", a declarat Igaş.

Invitaţia făcută de senatorii PD-L survine la trei zile după ce Mircea Toader, liderul de grup al deputaţilor democrat-liberali, i-a trimis o invitaţie similară preşedintelui Băsescu.

Toader a spus că deputaţii au cerut să aibă o întrevedere cu preşedintele pentru a-i cere un punct de vedere asupra modului în care îşi mai pot respecta promisiunile făcute în colegiile în care au candidat, în contextul actualului program de guvernare. "De exemplu, deputatul din colegiul 5 vede că o parte dintr-o lege nu se referă şi la colegiul lui. Să vedem şi dânsul ce părere despre aceste situaţii", a spus Toader.

De altfel, surse din grupul senatorial al PD-L susţin că invitaţia trimisă preşedintelui Băsescu a survenit ca urmare a faptului că deputaţii partidului nu i-au consultat pe senatori asupra intenţiei lor de a-l chema pe preşedinte.