MENIU

Preşedintele Băsescu a efectuat o vizită de stat în Austria

Traian Băsescu a subliniat că vizita va fi dominată de problematica crizei mondiale generată de criza globală
Foto: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu a efectuat o vizită oficială în Austria, la invitaţia omologului său, Heinz Fischer, şeful statului urmând a avea o serie de întâlniri cu oficiali austrieci, reprezentanţi ai mediului de afaceri, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

Traian Băsescu a subliniat că vizita va fi dominată de problematica crizei mondiale generată de criza globală, mai ales din cauza faptului că Austria este al doilea investitor în România. 

În discuţiile sale cu omologul austriac se va discuta şi securitatea Balcanilor de Vest precum şi progresul acestei regiuni.

În cadrul convorbirilor oficiale, cei doi preşedinţi se vor referi la obiectivele cooperării bilaterale în interiorul Uniunii Europene şi vor examina posibilităţile de creştere a comerţului bilateral şi a investiţiilor reciproce.

Pentru cea de-a doua parte a vizitei oficiale, programul prevede întâlniri ale preşedintelui Traian Băsescu cu reprezentanţi ai mediului de afaceri austriac şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Austria, la sediul Institutului Cultural Român din Viena..

Mai multe articole despre:
Austria Traian Băsescu vizită Heinz Fischer