MENIU

Preşedintele a fost impresionat de Ierusalim şi a lăsat un bileţel la Zidul Plângerii

Foto: Realitatea TV
Preşedintele Băsescu a fost impresionat de Oraşul Sfânt.

"Ca să avem pace, ne trebuie înţelepciune!", sunt cuvintele cu care preşedintele Traian Băsescu a părăsit Oraşul Sfânt. Şeful statului s-a declarat impresionat de Ierusalim, după scurtul pelerinaj pe care l-a făcut la Mormântul Sfânt şi la Zidul Plângerii.

"Este impresionant! În primul rând istoria, aici, dacă ai timp să meditezi, făcând cu pasul plimbarea prin locurile astea, înţelegi că aici se află şi esenţa păcii şi esenţa războiului", a declarat şeful statului. Traian Băsescu s-a aflat pentru prima oară pe pământul Sfânt. Primul contact cu Ierusalimul vechi - bazarul şi negustorii.

Cele lumeşti au fost uitate odată cu intrarea în Biserica Sfântului Mormânt. Un moment de intimitate pentru Traian Băsescu la Mormântul lui Isus Cristos, acolo unde şeful statului a fost ferit de ochii curioşilor.

Zidul Plângerii, ultima oprire! Nu înainte, însă, ca Traian Băsescu să promită că va reveni la Ierusalim. Nu o promisiune, ci o rugă a lăsat la plecare preşedintele României. Un bileţel, în Zidul Plângerii - cel mai sfânt loc al religiei mozaice.