MENIU

Presa turcă îl numeşte pe Mircea Lucescu "profesorul fotbalului"

Foto: http://fanatik.ekolay.net

Presa din Turcia a lăudat perfomanţa formaţiei Şahtior Donţek, care a câştigat Cupa UEFA, dar a remarcat şi rolul foarte important pe care antrenorul ucrainenilor, Mircea Lucescu, l-a avut în obţinerea trofeului.

"După ce Galatasaray a câştigat campionatul cu Mircea Lucescu, povestea antrenorului la această echipă s-a încheiat. După aceea a schimbat culorile galben-roşu cu alb-negru şi a mers la Beşiktaş. A câştigat şi aici campionatul, iar în acel sezon 'vulturii' nu au pierdut nici măcar un derby. La Şahtior, aceeaşi poveste, iar Profesorul a demonstrat lumii întregi ceea ce poate într-o seară la Istanbul, după ce a învins pe Werder Bremen", scrie cotidianul "Fanatik".

" După o perioadă de succese la Galatasaray şi Beşiktaş, apoi la Şahtior, antrenorul român a reuşit să câştige un trofeu european şi a obţinut astfel cea mai mare performanţă a sa", notează şi "Milliyet".

Publicaţia "Star" a salutat victoria celor de la Şahtior, dar a notat şi faptul că Mircea Lucescu ar putea reveni într-o zi în Turcia, unde şi-ar dori să o antreneze pe Fenerbahce. Cotidianul a dezvăluit că soţia tehnicianului, Neli Lucescu, ar fi spus unor apropiaţi că românul vrea să pregătească Fenerbahce, după ce a reuşit să obţină performanţe notabile cu Galatasaray şi Beşiktaş. De asemenea, se mai arată faptul că Lucescu a refuzat o ofertă din partea grupării Galatasaray, pentru că echipa trece printr-o criză financiară, care nu se va rezolva curând.

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, la care Răzvan Raţ a fost integralist, a învins, miercuri, în finala Cupei UEFA, pe Werder Bremen, scor 2-1, după prelungiri, şi a câştigat asfel primul trofeul european din istoria clubului. Partida s-a disputat pe stadionul Şukru Saracoglu, din Istanbul.