MENIU

Preoţii sunt supăraţi pentru că enoriaşii se roagă la Dumnezeu, dar uită să mai facă donaţii

Foto: RTV

Dă-i Cezarului, ce-i al Cezarului şi lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu. Şi tot Biblia zice că e la fel de bine primit şi banul văduvei. Preoţii însă văd doar partea goală a cutiei. Şi uită să vorbească şi despre partea plină. La Timişoara preoţii se plâng că sărăcia se simte şi în cutia milei. Ei sunt supăraţi pentru că enoriaşii se roagă la Dumnezeu şi pleacă fără să mai facă donaţii.

Se roagă mai mult şi dăruiesc mai puţin. Portofelele enoriaşilor sunt mai goale şi, ca urmare, ocolesc cutia milei.

Preoţii se plâng că recesiunea i-a lovit şi pe ei: dacă înainte încasau şi 6.000 de lei pe lună din donaţii, acum abia dacă mai găsesc ceva mărunţiş pe fundul în cutiei.

''Biserica a fost afectată în ultima perioadă de timp, datorită faptului că bănuţii s-au împuţinat, şi noi n-am mai putut să ne ducem la bun sfârşit obiectivele pe care le-am avut'', susţine preotul Ioan Drăgănescu.

''Toate parohiile au înregistrat mai puţine încasări şi venituri din donaţiile pe care credincioşii le fac către biserică'', susţine şi preot Valenin Boancheş, consilier economic, Mitropolia Banatului.

Parohiile rurale sunt cele mai afectate. Preoţii spun că enoriaşii ajung chiar să renunţe la multe servicii religioase. Această situaţie are însă şi o parte bună: Nu au mai fost majorate multe dintre taxele bisericeşti. Iar pentru serviciile gen nuntă, botez, înmormântare, unii preoţi iau şi de la morţi şi de la vii, numai de bine.

Mai multe articole despre:
preoţi donaţii enoriaşi biblie cutia milei recesiune