MENIU

Premierul Moldovei vine la Bucureşti fără gărzi de corp, pentru a reduce cheltuielile

Foto: wordpress.com

Premierul moldovean Vlad Filat va veni la Bucureşti fără gărzi de corp, cerându-i României să-i asigure paza, pentru a reduce din cheltuieli, relatează NewsIn.

Aşa cum a procedat şi cu ocazia vizitei la Bruxelles, Filat va fi însoţit numai de ministrul de externe Iurie Leancă.

"Pentru a reduce din cheltuieli vom discuta cu Bucureştiul să asigure, inclusiv, paza. Cel mai probabil vom merge cu maşina, dar trebuie să ne întoarcem cu rezultate înalte", a spus premierul liberal-democrat.    "Din câte cunosc, eu asigur paza premierului", a spus, în glumă, Iurie Leancă, amintind de afirmaţia premierul în acest sens dinainte de deplasarea la Bruxelles.    

Vlad Filat şi Iurie Leancă vor pleca în 13 noiembrie la Bucureşti, pentru a participa la cummitul şefilor de guvern ai statelor membre ale Inţitiativei Central Europene. Delegaţia Republicii Moldova va fi formată din patru persoane, dintre care două sunt deja la Bucureşti.

Potrivit lui Leancă, premierul va avea şi întrevederi bilaterale, inclusiv cu şeful statului român, Traian Băsescu.   Vlad Filat şi-a exprimat speranţa că va semna, la Bucureşti, Convenţia privind Micul Trafic la Frontieră, ce le va permite moldovenilor care locuiesc la distanţă  de maxim 50 de kilometri de graniţă să intre în România fără vize. "Sperăm să reuşim semnarea acestui document important, este un obiectiv care ni l-am propus", a spus şeful Guvernului moldovean.