MENIU

"Premierul" Johannis taxează optimismul lui Băsescu: Dă bine în campanie să spui că va curge lapte şi miere

Foto: epitesti.ro
K. Johannis: Nu cred că vom avea o creştere economică semnificativă sau cu rezultate clare

România nu va înregistra o creştere economică semnificativă anul viitor, susţine candidatul Opoziţiei la scaunul de premier, care susţine că modificarea legii de organizare a Guvernului, astfel încât Cabinetul Boc să poată veni cu bugetul în Parlament, a fost un lucru bun.

Klaus Johannis nu e deloc optimist în privinţa creşterii economice pe care ar putea înregistra România anul viitor. Sau cel puţin nu la fel de optimist precum preşedintele Traian Băsescu. Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Primăriei Sibiu, propunerea PSD-PNL-UDMR pentru scaunul de premier al României, a taxat declaraţiile recente ale şefului statului, cel care în aceeaşi zi, la o televiziune, a declarat că economia românească va reveni pe creştere în al doilea trimestru al lui 2010, pentru ca ulterior să spună la TVR, că redresarea va surveni ceva mai repede, în primele trei luni ale anului viitor.

"Nu cred că vom avea o creştere economică semnificativă sau cu rezultate clare. Cred că este, mai degrabă, un optimism forţat la care asistăm acum. În prag de alegeri dă foarte bine să zicem că va curge lapte şi miere. Nu cred că se va întâmpla aşa ceva", a spus Klaus Johannis, răspunzând unei întrebări legate de afirmaţiile lui Băsescu.

Johannis spune că modificarea Legii de organizare a Guvernului care permite, acum, guvernului interimar Emil Boc să vină cu proiectul de buget în Parlament a fost un lucru "bun şi oportun".

"Dacă bugetul va fi înaintat Parlamentului de către guvernul demisionar, ne pune în situaţia de a avea un buget aprobat înainte de primăvară. În acele condiţii suntem pregătiţi să aprobăm şi noi (Primăria Sibiu, n.red.) bugetul pe 2010", a explicat Johannis, asigurând, totodată, că, în aceste condiţii, "bugetul nostru (al Primăriei, n.red.) pentru 2010 nu va fi mai mare decât bugetul pe care-l executăm până la finalul anului 2009. Va semăna foarte mult cu bugetul executat efectiv pe 2009, mai degrabă decât cu bugetul iniţial, propus pentru 2009".