MENIU

Premierul Emil Boc vrea să se ieftinească gazele înainte de toamnă

Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc vrea să se ieftinească gazul înainte de toamnă. Boc i-a spus preşedintelui ANRE, Petru Lificiu, că nu este corect ca preţul gazelor să fie menţinut pentru recuperarea pierderilor din 2008.

Astfel, comitetul de reglementare al ANRE se va întruni vineri pentru a discuta despre reducerea preţului la gaze. Preşedintele ANRE, Petru Lificiu, a prezentat în şedinţa de miercuri a Executivului, la solicitarea premierului Emil Boc, un raport privind oportunitatea şi modalitatea de reducere a preţului gazelor. Lificiu a explicat că, în 2008, preţul de consum a fost mai mic decât preţul de achiziţie, prin urmare distribuitorii au acumulat datorii.

"Am avut iniţiativa invitaţiei domnului preşedinte Petru Lificiu la Guvern pentru a ne prezenta modalitatea în care agenţia analizează posibilitatea evaluării preţului gazului, a modalităţilor pe care agenţia le are în vedere ţinând cont şi de evoluţia preţului extern al gazului şi de impactul pe care un asemenea preţ ar trebui să îl aibă în economia românească", a declarat Emil Boc.

Mai multe articole despre:
guvern Emil Boc ANRE preţul gazelor Petru Lificiu