MENIU

Premierul Boc face apel la magistraţi şi spune că acordarea de sporuri pune presiuni mari pe buget

Foto: NewsIn

Preşedintele CSM, Virgil Andreieş, a declarat, la conferinţa de presă a asociaţiilor magistraţilor, că înţelege "disperarea magistraţilor", însă face un apel la "calm, raţiune şi rezervă", pentru ca actul de justiţie şi persoanele care apelează la justiţie să nu sufere.

Preşedintele CSM, Virgil Andreieş, a declarat astăzi la conferinţa de presă a asociaţiilor magistraţilor, că înţelege "disperarea magistraţilor", însă face un apel la "calm, raţiune şi rezervă", pentru ca actul de justiţie şi persoanele care apelează la justiţie să nu sufere.

Andreieş spune că s-a ajuns în situaţia în care justiţia din România nu are bani nici măcar de consumabile şi că a avertizat că se va ajunge la un "blocaj".

Andreieş a mai adăugat că va discuta, joi ,problemele cu care se confruntă magistraţii, împreună cu membrii plenului CSM.  Acesta a mai amintit că, în nenumărate rânduri, a făcut apel la Guvern pentru a rezolva problemele cu care se confruntă sistemul judiciar.

De asemenea, preşedintele Înaltei Curţi, judecătorul Nicolae Popa, a declarat în cadrul conferinţei "Nu atacaţi cetăţeanul subminând justiţia", că înţelege faptul că protestul magistraţilor este singura soluţie, însă nu sprijină această cale. El a mai spus faptul că "nu putem fi interesaţi doar de aspectul bănesc".

Mai multe articole despre:
magistraţi buget CSM Virgil Andreieş