MENIU

Premierul Boc a anunţat că săptămâna viitoare va da citire proiectului de buget pe 2009

Foto: NewsIn

Premierul Emil Boc va avea în zilele următoare întâlniri cu fiecare ministru pe tema alocaţiilor bugetare necesare, urmând ca aceştia să se reunească într-o şedinţă de Guvern pentru a da o primă citire proiectului de buget, marţi, 13 ianuarie, potrivit unor surse guvernamentale.

Emil Boc a declarat la sfârşitul şedinţei de Guvern că miniştrii se vor reuni săptămâna viitoare pentru o primă lectură a proiectului de buget, fără a da alte detalii.

Ultimele estimări ale Ministerului Finanţelor arată că încasările la buget, inclusiv veniturile extrabugetare, au fost anul trecut de 31,6% din PIB, faţă de 36% din PIB, cât era prognozat de guvernul precedent, a declarat ministrul de resort, Gheorghe Pogea. Ministrul Finanţelor a precizat că deficitul bugetului general consolidat a ajuns anul trecut la 4,5% din produsul intern brut (PIB), după standardele româneşti, însă a atins 5,21% din PIB după standardele europene, potrivit ultimele date disponibile.

Bugetul pe 2008 aprobat de Parlament prevedea iniţial încasări echivalente cu 39,3% din PIB şi un deficit bugetar de 2,7% din PIB, după standardele româneşti (circa 3,2% calculat conform standardului european ESA95).