MENIU

Preliminariile CM 2010 - FINAL: Austria - România 2-1

Foto: NewsIn

România a pierdut cu scorul de 1-2 meciul cu Austria, disputat, astăzi, la Klagenfurt, în grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, din Africa de Sud.

Cu doar patru puncte din primele patru meciuri, naţionala avea doar varianta victoriei în Austria.

Pe lângă Chivu, care nu a fost convocat pentru dubla cu Serbia şi Austria din cauza unei accidentări, astăzi s-a confirmat o altă absenţă notabilă din garnitura României. Adrian Mutu a devenit şi el indisponibil pentru meciul din această seară, tot din cauza unei accidentări mai vechi.

În "11"-le României revine însă Goian, care a fost suspendat în partida cu Serbia.

G. Bucur şi Cr. Tănase sunt surprizele selecţionerului, care l-a lăsat pe Maximilian Nicu pe banca de rezerve.

Componenţa echipelor:

Austria: Gspurning - Schiemer, Prodl, Pogatetz, Ortlechner - Pehlivan, Scharner, Beichler (Holzl 78) - Arnautovic (Korkmaz 69), Hoffer (Okotie 54), Maierhofer.

Selcţioner: Dietmar Constantini.

România: Lobonţ - Contra, Tamaş, Goian, Raţ - Cociş, Rădoi (D. Stoica 46), Tănase - Nicoliţă, Marica, G. Bucur (M. Niculae 68).

Rezerve: Pantilimon, Săpunaru, Ov. Petre, Codrea, Dorel Stoica, Max Nicu, M. Niculae. 

Selecţioner: Victor Piţurcă.

Stadion: Worthersee
Spectatori: 25.000
Arbitri: Craig Thomson - Tom Murphy, Martin Cryans (toţi din Scoţia).

Min. 90+2 Fluier final. "Tricolorii" au pierdut cu scorul de 1-2 meciul cu Austria, crucial pentru calificarea la CM din Africa de Sud

 

Min. 84 Maximilian Nicu, jucător german de origine română naturalizat luna trecută, debutează în naţionala României, el înlocuindu-l pe Bănel Nicoliţă.

Min. 80 Românii atacă în valuri poarta gazdelor, însă defensiva austriacă rezistă eroic. Singurul român care nu a urcat în careul advers în ultimele 15 minute este Lobonţ, şomer de lux între buturile României.

Min. 66 Gigel Bucur i-a pasat foarte bine în careu lui Raţ, fundaşul de la Şahtior s-a infiltrat până aproape de linia de fund şi a centrat la firul ierbii în faţa porţii, unde nu se afla, însă, niciun coechipier pentru a împinge balonul în plasă. "Tricolorii" au recuperat, a urmat o nouă centrare în careu, însă Marica a trimis cu capul mult peste poartă.

Min. 63 România a scăpat basma curată de două ori într-un singur minut. Iniţial Lobonţ a scos în corner un balon trimis chiar sub bară de Scharner, din lovitură liberă, iar apoi, după lovitura de colţ, acelaşi Scharner a trimis alături dintr-o poziţie extrem de favorabilă.

Min. 60 Gabriel Tamaş a executat o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, însă şutul său puternic, trimis pe jos, pe lângă zid, a fost prins cu siguranţă de Gspurning.

Min. 55 Austriecii nu se obosesc foarte tare în ofensivă, însă nici nu se mulţumesc să stea în apărare pentru a conserva rezultatul, în timp ce românilor nu le iese nimic, toate acţiunile fiind stinse undeva la 20 de metri de poarta adversă. Evidentă în jocul "tricolorilor" în acest debut de repriză este doar nervozitatea excesivă.

Min. 45+3 Pauză. România încheie în genunchi prima repriză a partidei de la Klagenfurt, în care este condusă de Austria cu scorul de 2-1. Pe stadionul Worthersee suporterii români au cerut demisia selecţionerului Victor Piţurcă.

Min. 44 2-1 Hoffer (Austria)

Austriecii pun, probabil, bomboana pe coliva unei noi calificări ratate de România la Cupa Mondială. Hoffer, cu largul concurs al lui Mirel Rădoi şi Gabriel Tamaş, a scăpat singur cu Lobonţ, după o centrare a lui Pehlivan, şi a adus gazdele în avantaj, cu doar un minut înaintea pauzei.

Min. 43 Răzvan Cociş a scăpat singur spre poarta lui Gspurning, însă a fost blocat foarte bine de atentul Pogatez.

Min. 37 Maierhofer se trânteşte în careu şi cere penalty, însă Thomson nici nu vrea să audă şi îl somează pe austriac să nu mai protesteze. Imediat, faza s-a mutat în cealaltă jumătate de teren, românii au legat frumos câteva pase, însă faza s-a stins la marginea careului gazdelor.

Min. 31 Încă un "tricolor" s-a prăbuşit la pământ. Mirel Rădoi are nevoie de îngrijiri, după un cot în figură primit de la Maierhofer la un duel aerian. În cele din urmă, fostul stelist reia jocul.

Min. 24 Bucuria "tricolorilor" a fost de foarte scurtă durată, la fel şi a suporterilor români care încurajeazp la Klagenfurt echipa lui Victor Piţurcă. Fanii români au aprins torţe pentru a sărbători reuşita lui Tănase, însă după nici un minut le-au aruncat în teren de supărare. Jocul a fost întrerupt pentru stingerea torţelor, iar FRF riscă o amendă.

Min. 24 1-1 Hoffer (Austria)

Austriecii au egalat imediat după reluarea jocului. La o lansare în careu, Tamaş a încercat să respingă cu capul, însă mingea a ricoşat la Hoffer, care l-a driblat pe Raţ şi apoi a înscris pe sub Lobonţ.

Min. 23 0-1 Cr. Tănase (România)

România deschide scorul pe stadionul Worthersee prin Cristi Tănase, titularizat în premieră la naţională. Tamaş a degajat un balon din propria jumătate, Gspurning a ieşit şi a respins într-un mod hilar, doar până la Tănase, care a trimis mingea în plasă cu un lob.

Min. 20 Emoţii uriaşe pentru "tricolori" la un şut al austriacului Arnautovici, care a încercat să-l surprindă pe Lobonţ, uşor avansat. Din fericire, mingea a ocolit vinclul, iar scorul rămâne 0-0.

Min. 18 Goian a căzut rău în careul lui Lobonţ, încercând să împiedice un adversar să rămână singur cu portarul, a îndepărtat pericolul, însă a rămas prăbuşit pe gazon. După ce a primit îngrijiri, fundaşul stelist a reuşit să-şi reia locul în centrul defensivei.

Min. 15 Ambele echipe întâmpină dificultăţi la construcţie, iar mingea ajunge greu la porţi.

Min. 10 Prodl cade în careu la un duel cu Cosmin Contra, însă centralul scoţian consideră că austriacul a simulat şi îi acordă, cu uşurinţă, cartonaşul galben.

Min. 7 Românii au început sus meciul şi încearcă să ameninţe poarta apărată de Gspurnin, însă până acum nu au reuşit să pună probleme reale. Austriecii încă nu l-au încercat pe Lobonţ.

Min. 1 A început partida.

 

Clasamentul Grupei a 7-a: 1. Serbia 12p (5j), 2. Lituania 9p (5j), 3. Franţa 7p (4j), 4. Austria 7p (5j), 5. România 4p (5j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).

La CM din 2010 se vor califica automat câştigătoarele celor nouă grupe de calificare şi încă patru echipe, învingătoarele din play-off-urile care se vor disputa între cele mai bune opt ocupante ale poziţiilor secunde în grupe.

Mai multe articole despre:
România Austria rezultate Preliminarii CM 2010