MENIU

Prefectura Vrancea a luat maşina de teren a Inspectoratului Şcolar

foto: RTV
Vehiculul a fost cumpărat în 2008 cu fonduri de la Ministerul Educaţiei

Inspectorii şcolari nu au ce căuta în vârful muntelui. Aşa par să fi gândit Prefectura Vrancea şi Ministerul Educaţiei atunci când au decis că vehiculul de teren al Inspectoratului Şcolar să fie transferat. Inspectoratului de Poliţie. Maşina a fost cumpărată anul trecut, cu banii europeni alocaţi special unui program de dezvoltare a învăţământului rural.

Dacă vor primi vreo sesizare de la şcoli din localităţi izolate, inspectorii vrânceni vor fi nevoiţi să verifice situaţia... telefonic. Asta pentru că instituţia tocmai a rămas fără maşina de teren cumpărată anul trecut, cu fonduri comunitare, de Ministerul Educaţiei.

"Maşina a fost achiziţionată pentru că ştiţi bine că drumurile sunt foarte proaste. Numai în zona Dumitreşti, dacă iau acuma şi vrem să mergem la vizite în şcoli, nu avem cum să mergem decât numai cu o maşină de teren", spune Emil Onea, inspector general adjunct IŞJ Vrancea. 

Prefectura a cerut - şi a obţinut - de la Ministerul Educaţiei acordul pentru preluarea vehiculului.

În schimbul vehiculului de teren luat de la Inspectoratul Şcolar, Prefectura va recupera de la Inspectoratul de Poliţie un altul, care-i aparţine. Vehiculul a fost împrumutat în luna martie, dar întreţinere sa costă prea mult pentru bugetul poliţiei. Motivul acestui schimb de maşini este acela că Prefectura are doar trei autoturisme, achiziţionate în perioada 2000 - 2005.

În curtea Inspectoratului Şcolar mai există o singură maşină, cumpărată în 2006.