MENIU

Prefectul de Mureş s-a plâns că UDMR incită spiritele pentru autonomia Ţinutului Secuiesc

Foto: Realitatea TV

Prefectul judeţului Mureş, Emil-Marius Paşcan, le-a spus premierului Emil Boc şi vicepremierului Dan Nica, că UDMR incită spiritele în zonă şi provoacă hotărâri de Consiliu local în favoarea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

"Doresc să vă informez legat de situaţia de la Mureş unde, în ultima periodă, UDMR incită spiritele, provoacă hotărâri de consilii locale unde au primari UDMR, pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Este un război deschis", a spus prefectul de Mureş, în cadrul videoconferinţei organizate de premierul Emil Boc şi vicepremierul Dan Nica.

Paşcan a spus că se pregăteşte în cursul acestei luni, la finalul ei mai exact, ca televiziunea română locală, "care a fost decapitată şi nu mai are un director decât pentru secţia maghiară" să subtitreze toate emisiunile din limba română în limba maghiară. "Este un conflict perpetuu. Eu respect legea, ştiu ce am de făcut, dar daţi un semnal şi autorităţilor locale de aici legate de ordinea şi liniştea publică, să acţioneze cu mai multă fermitate pentru că UDMR urmăreşte menţinerea într-o tensiune a electoratului în vederea alegerilor europarlamentare", a continuat prefectul.

Premierul Emil Boc i-a solicitat prefectului o notă scrisă în legătură cu cele sesizate, şi i-a spus acestuia să le transmită tuturor locuitorilor din Mureş să respecte legea şi Constituţia. "Legea se aplică şi se respectă în România şi nu se negociază, cetăţenii români, indiferent de origine etnică, sunt egali în faţa legii", a precizat Boc, recomandându-i prefectului să ducă în instanţă măsurile care exced cadrul legal.
Mai multe articole despre:
UDMR Emil Boc Ţinutul Secuiesc