MENIU

Prefectul de Mureş: Cei 20.000 de lei cheltuiţi cu deplasarea în Turcia au fost alocaţi, legal, de Consiliul local

Foto: curentul.ro

Dacă hotărârea prin care s-a alocat suma de 20.000 lei pentru deplasarea celor trei angajaţi ai primăriei Tg. Mureş în Turcia, timp de patru zile, are avizul Consiliului local, totul este legal, consideră prefectul de Mureş, Marius Paşcan.

"Cheltuielile pentru deplasarea în Turcia au fost stabilite şi calculate în baza  Legii 518/1995. A sosit la primărie o invitaţie pentrupatru persoane şi s-a propus o hotarâre, s-a dat avizul din partea comisiilor, însă au plecat doar trei persoane în delegaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Tg. Mureş, Dan Suciu.

Prefectul de Mureş consideră că dacă hotarârea are avizul consiliului local, este legală. 

"Dacă este o hotărâre a consiliului local, fireşte că este legală. Ei au aprobat pe baza tarifelor care există, a diurnei. Sunt tarife prevăzute şi cu bareme prevăzute legal, pe distanţe. Nu am notificat hotărârea respectivă considerând că este legală", a declarat prefectul Marius Paşcan, pentru REALITATEA.NET.

Consiliul local al municipiului Târgu Mureş a aprobat într-o şedinţă deplasarea unui consilier local, Bakos Levente, şi a altor doi angajaţi ai Primăriei în Turcia. Cei trei angajaţi au plecat pentru patru zile la Guzelcamli pentru intensificarea relaţiilor de prietenie cu administraţia locală. Totul a costat 20.000 lei.

Primarul Dorin Florea s-a arătat mai mult decât deranjat de curiozitatea jurnaliştilor care i-au cerut lămuriri în legătura cu suma alocată. Florea şi-a ieşit din minţi, a început să ţipe şi să înjure. Comportamentul edilului a fost filmat cu camera ascunsă de jurnaliştii Realitatea TV Mureş.

Vezi Iritat de o întrebare, primarul din Târgu Mureş îl înjură ca la uşa cortului pe un reporter RTV