MENIU

"Prefaceţi-vă că vă pasă de partid!" - mesajul lui Miron Mitrea pentru "grupul de interese din PSD, condus de Hrebenciuc"

Foto: gardianul.ro

Senatorul PSD, Miron Mitrea, a scris, miercuri, pe blogul său, că excluderea lui Mădălin Voicu din partid este "cea mai gravă ispravă a grupului de interese" din jurul lui Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie şi face un apel către aceştia să se prefacă, pe timpul campaniei, că le pasă de partid.

"În PSD au loc reglări de conturi. Nu de ieri, de azi, ci de când grupul de interese reprezentat de Viorel Hrebenciuc îl influenţează decisiv pe preşedintele partidului. Eu, personal, dar mai ales cei consideraţi apropiaţi mie, au fost ţintele acestor răzbunări. Arsenalul folosit a fost divers, de la şicane puse în practică de procurori politici, la înlocuiri din funcţii şi chiar excluderi din partid. Pedepsirea lui Mădalin Voicu este doar ultima ispravă a acestor băieţi destoinici. Dar şi cea mai gravă. Pentru ca ea s-a produs într-un moment extrem de sensibil pentru partid. Suntem într-o campanie electorală pe care, îmi place să cred, vrem s-o câştigăm", scrie fostul secretar general.

Mitrea mai susţine că, în plină campanie electorală, "numai de un scandal intern nu avea nevoie PSD".

Pesedistul adaugă că excluderea lui Voicu demonstrează că, în PSD, nu contează cât de performant din punct de vedere electoral eşti, atâta timp cât poţi fi dat afară dacă îţi critici şeful. "Un scandal care arată că degeaba te lupţi şi câştigi alegerile parlamentare în fieful adversarilor politici, pentru că poţi fi oricând dat afară din partid. Un scandal care dovedeşte că, dacă îţi permiţi să-ţi exprimi liber opiniile şi să-ţi critici şefii, rişti oricând să fii exclus fără explicaţii. Un scandal care demonstrează că degeaba avem un statut la partid, pentru că acesta poate fi oricând încălcat de un grup de interese", acuză senatorul.

Miron Mitrea se arată preocupat că militanţii PSD vor fi influenţaţi negativ de aceste evenimente şi că vor exista repercursiuni asupra campaniei. "Cu ce entuziasm se apuca de campanie membrii PSD văzând aceste lucruri? Când a deschis gura ca să-l excluda pe Mădalin Voicu, s-a gândit Marian Vanghelie la răul pe care îl provoacă partidului sau s-a gândit doar la cât de fericit îl va face pe Mircea Geoană? Şi-a astupat Mircea Geoană urechea în care îi susură necontenit sfaturi Viorel Hrebenciuc şi a încercat să reflecteze, măcar o clipă, dacă întâmplările acestea îi fac bine PSD-ului?…", se întreabă, retoric, Mitrea.

În final, social-democratul face un apel, "în numele membrilor simpli buimăciţi", ca grupul de interese menţionat să se prefacă în timpul campaniei că îi pasă de partid. "În numele membrilor simpli buimăciţi de cele ce se întâmplă acum cu partidul lor, fac un apel către grupul de interese care a pus mâna vremelnic pe şefia PSD: prefaceţi-vă măcar trei săptămâni că vă pasă de partidul acesta. Puneţi frâu intereselor personale. Măcar să trecem alegerile", conchide Mitrea.

Mădălin Voicu a fost exclus, săptămâna trecută, din partid, de organizaţia de Giurgiu pentru deservicii de imagine aduse PSD. Membru în Consiliul Naţional şi un apropiat al lui Mitrea, Voicu a contestat decizia la Comisia de integritate şi arbitraj a partidului.

Mai multe articole despre:
PSD Mădălin Voicu Miron Mitrea