MENIU

Predoiu: Aştept cu încredere încheierea investigaţiei ANI

Foto: cotidianul.ro

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, că nu a fost informat oficial despre investigaţiile ANI, dar că \"aşteaptă cu încredere\" încheierea lor.

"Nu am fost informat oficial, am aflat din presă despre această posibilă investigaţie, n-am niciun comentariu de făcut. Aştept cu încredere încheierea acestei investigaţii. Dincolo de acest lucru, ANI este o instituţie independentă şi cred că este contraproductiv să comentăm procedurile ei", a afirmat Predoiu

"Când voi fi informat oficial, aş putea să dau mai multe informaţii. Deocamdată nu am fost", a mai adăugat ministrul.

Preşedintele ANI, Alexandru Macovei, a declarat, marţi, pentru NewsIn, că averile a şapte membri ai Guvernului sunt verificate de ANI, la fel şi averile a patru primari de sector, dar a refuzat să precizeze numele acestora. Potrivit ziarului "Gardianul", cei şapte miniştri ale căror averi ar fi verificate de ANI sunt Catălin Predoiu, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Gheorghe Pogea, Mihai Stănişoară, Ilie Sârbu şi Dan Nica.

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, Neculai Onţanu de la sectorul 2, primarul de la 5, Marian Vanghelie şi cel al sectorului 6, Cristian Poteraş, ar fi verificaţi de inspectorii de integritate, susţine "Evenimentul Zilei", în ediţia de miercuri.