MENIU

Prăbuşirea comunismului în România, comemorată la Palatul Hofburg, din Viena

Foto: cultural.srr.ro

"A fost sau nu a fost?" Este moto-ul incitant sub care Institutul Cultural Român a marchat, vineri, la Viena, 20 de ani de la prăbuşirea comunismului în România.

Institutul Cultural Român de la Viena a organizat, la Palatul Hofburg, un simpozion la care au fost invitaţi pentru prelegeri şi discuţii cu publicul şi presa Alina Mungiu Pippidi, Vladimir Tismăneanu, Smaranda Vultur, Mircea Dinescu şi Radu Filipescu.

Otmar Lahodynsky, de la publicaţia "Profil", a vorbit despre reflectarea în presa austriacă a evenimentului din 1989, iar Roland Adrowitzer, specialist în politică externă şi corespondent al televiziunii RF la Bruxelles, a moderat dezbaterea.

Vorbitorii au încercat să creioneze pentru politologii şi jurnaliştii străini invitaţi la Palatul Hofburg şi ce transformări au suferit România, şi mai ales românii, în ultimii 20 de ani.

Realitatea TV a transmis cele mai interesante momente chiar de la faţa locului.

Evenimentul a fost susţinut de Ministerul Afacerilor Europene şi Internaţionale al Austriei, Academia Diplomatică din Viena, precum şi de grupul Realitatea-Caţavencu.

Citeşte mai mult...