MENIU

Poveste adevărată: Efectele anticoncepţionalelor despre care ginecologul nu prea vorbeşte

De foarte multe ori medicii ginecologi evita să vorbească despre toate efectele secundare ale anticoncepţionalelor. Iată povestea unei femei, Colleen Stinchcombe, despre experientă sa cu pilulele anticoncepţionale.

„Precum multe alte femei am început să iau pilule anticoncepţionale imediat ce am devenit activă sexual. Am început să le folosesc după ce am împlinit 16 ani şi, timp de şase ani, le-am luat zilnic. În această perioadă am absolvit liceul, m-am căsătorit, am mers la facultate şi am obţinut şi prima mea slujba. De asemenea, am dezvoltat o relaţie defensivă cu soţul meu din cauza vieţii noastre sexuale. Adevărul este că nu eram interesată de sex. Nu am avut niciodată probleme cu orgasmul, îmi plăcea sexul, însă aş fi făcut alte 100 de lucru în locul unei partide de amor. Soţul meu a încercat să fie înţelegător; am încercat să negociem un anumit număr de partide de sex pe săptămână, acceptabil pentru el şi care nu mă deranja pe mine. Nu mă temeam pentru căsnicia noastră, însă ştiam că el era nesatisfăcut. Am crezut că aşa trebuie să meargă lucrurile. Internetul este plin de poveşti asemănatoare cu a noastră legată de diferenţa nivelului libidoului dintre parteneri.

Într-o zi am rămas fără anticoncepţionale. Ei bine. M-am gândit că trebuie să fiu atentă în următoarele două luni în timp ce-mi fac un plan legat de sănătate şi oricum nu credeam că vom face prea mult sex.

Imaginaţi-vă cât de surprinsă am fost când, în mai puţin de câteva săptămâni, mi-am dat seama că am un chef nebun de sex. Nu mă putea concentra la birou. I-am trimis soţului un sms, <>. Când a intrat în casă, abia am schimbat o vorbă înainte să ajungem în pat. Am fost zile în care am făcut amor de două ori pe zi. De două ori! După o săptămână, el s-a întors spre mine,>.”

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.